АСТРОЛОГИЯ И СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ – КАРМА И СЪДБА – Статии

2
Добави коментар
mikael
mikael

Хороскопът на сексуалната съвместимост не е мистика, а точна наука за знанията за звездите и космическото влияние върху всеки човек. Той се е съставял и за крале, и за бедни хора. Всичко хубаво трябвало да се прави по звездите, започвайки от брака и завършвайки със засаждането на градината…

Сексуалната съвместимост е познание за своите възможности и характера на своя партньор. Как може астрологията да помогне за изясняването на този въпрос? Какво означава, когато четете, че сте родени под знака на Скорпиона и че човекът, от който се интересувате в момента сексуално, е роден под знака на Лъва? Защо астролозите смятат тези два знака за несъвместими, или „квадратни“ (т. е. образуват помежду си ъгъл от 90°)? Какво означава, когато астрологът гледа вашия персонален хороскоп и казва, че вашата Венера се намира в негативен аспект с Марс (планетата на вашия партньор) и че обстоятелствата не са благоприятни за връзката ви?…

Всичко това означава, че астрологията играе голяма роля, тя помага да намерите подходящ сексуален партньор. Интерпретирайки специфичния образец, който планетите образуват в хороскопа ви, астрологът може да ви обясни психо сексуалната индивидуалност на личността, защото различните планети влияят на вашия мозък посредством електромагнитни вълни.

И така, изучавайки и обяснявайки влиянието, оказвано върху хората от планетите, покровителстващи 12 астрологични знака, можем да формулираме няколко астрологични директиви за сексуална съвместимост.

Знак / Управляваща планета Овен / Марс Телец / Венера Близнаци / Меркурий Рак / Луна Лъв / Слънце Дева / Меркурий Везни / Венера Скорпион / Марс, Плутон Стрелец / Юпитер Козирог / Сатурн Водолей / Уран Риби / Нептун

ТЪЛКУВАНЕ НА ХОРОСКОПА

Просто обяснение на това, как тези планети ни влияят (физически и умствено), може да бъде открито чрез наблюдения на Луната. Луната не е планета, а спътник на Земята, но тъй като влиянието й лесно се разбира от неспециалистите, тя може да стане предмет на изучаване. Научен факт е, че гравитационното привличане на Луната влияе на приливите и отливите. Това привличане може да влияе и на съчетанието (общуването) и възпроизвеждането на всички живи същества на планетата. Според астролозите Луната управлява всички течности на повърхността на Земята, включително кръвообращението в човешкото тяло, жлезите с вътрешна секреция и половите органи. Отделни индивиди, чиито хороскопи се намират под силното влияние на Луната, преминават през период на интензивно сексуално възбуждане по време на различните фази на лунния цикъл и особено по време на пълнолуние.

ЗЕМЯ, ВЪЗДУХ, ВОДА, ОГЪН

Огън, въздух, земя и вода са четирите групи на 12-те астрологични знака. Тази категория е най-важният фактор в съвместимостта (биологическа и психологическа), която способства за трайни отношения. Разбира се, двама души, родени под различни знаци, могат да получат сексуално удоволствие един от друг. Но за продължителна връзка, за чувството, че ти „принадлежиш“ на някого, а той – на тебе, най-добре е да се избира партньор от същата група, към която се отнася вашият знак. Принципът, по който знаците са разпределени в тези групи, е тяхното положение в хороскопа – 120 градуса отстояние. Да разгледаме всяка от тях.

ОГЪН – Овен, Лъв, Стрелец

Основната черта на тази група е активността, енергията. Тези три знака са свързани с огнени, активни умствени и полови процеси и тези знаци не са така тясно преплетени помежду си като например знаците на водата. Всяка страна иска да живее самостоятелен живот и много рядко се подчинява на друг човек с цената на загуба на своята индивидуалност. В тази група могат да се срещнат много двойки, които да издържат продължителни периоди на раздяла, да запазят силните чувства един към друг и в същото време да преследват свои индивидуални цели. Ключовата дума за тази група е лична независимост. Макар хората от тези знаци да са пламенни и избухливи, техният ум е концентриран върху кариерата и те искат да бъдат в центъра на вниманието, на показ. Огнените знаци могат да получат известна изгода от практичността на земната група. От гледна точка на половите отношения огнените знаци принадлежат към категорията на пламенните и страстните, те са много агресивни и не се задълбават много в емоциите. Всичките три са изключително общителни, а най-важният им лозунг е „Живей и позволи и на другия да живее!“.

ЗЕМЯ – Телец, Дева, Козирог

Основната черта на тези знаци е практичността. Те са свързани със случайни, относително пасивни физически и чувствени процеси, а отношенията им са здрави и тясно свързани един с друг. Хората от тези знаци се събират за постигането на съвместни цели. Всеки иска да открие в своя партньор зависимост и постоянство. В тази група намираме’ двойки, които обединяват своите финансови и социални ресурси, за да завоюват света заедно. Тяхното ежедневие е лишено от емоционални крайности. Ключовата дума в тази група е съвместната екипна работа. Те са сластолюбиви, но могат добре да контролират страстта си, когато нещата опират до целите им. Те са „солта на земята“. От гледна точка на половите отношения те принадлежат към категорията на „животинската“ страст, но са относително пасивни. Най-важният принцип за поддържане на отношенията при тях е: „Какво ще получа в отговор на това, което ти искаш?“.

ВЪЗДУХ – Близнаци, Везни, Водолей

Основна черта на тази група е интелектът. Тези знаци са свързани с леки, необременителни умствени и чувствени процеси и връзките им са нетрайни и изменчиви. За да поддържат половия си интерес, те трябва да намерят човек със същата умствена настройка (търсят човек с еднакъв интелект). Всеки иска партньор, готов да експериментира във всички области на живота. Сред тях намираме истински майстори в своята област: писатели, учени, медици, изобретатели, актьори, певци, танцьори. Ключовата дума за тази група е интелект. Всичките три знака обичат с ума, рядко се отдават напълно. Могат да използват дълбочината на чувствата на водните знаци и техните силни емоции. От гледна точка на половите отношения тези хора принадлежат към групата на „експериментаторите“. Казват, че чувствата им са дълбоки, но обикновено ги контролира разумът. Девизът им е: „Можеш ли ти сам и ще ми помогнеш ли да забравя за себе си?“.

ВОДА – Рак, Скорпион, Риби

Основна черта на тази група са емоциите. Тези знаци са свързани със страсти, дълбоки емоционални процеси, в тази група съществува следното отношение към света: всичко за любов та и нека светът отива по дяволите. Хората от тези знаци често са свързани с веригите на личните задължения помежду си. Тук не може да съществува индивидуалност: всеки трябва да се отъждествява с любимия В тази група намираме творчески и неустойчиви хора. Любовниците са практически неразделни. Всеки търси в своя партньор сексуално и морално удовлетворение Всичките три знака са извънредно страстни, понякога дори стигащи до крайност. Ключовата дума за тази група е взаимозависимост. Тази група би могла да се възползва от някои екстравагантни черти на огнените и от практичност та на земните знаци от гледна точка на половите отношения те се отнасят към „тлеещите хоpa“, а лозунгът „Обичай ме повече от всичко, направи така, че да се чувствам нужен“. НЕСЪОТВЕТСТВАЩИ КОМБИНАЦИИ

Противоположният на триъгълника (120 градуса), който обозначава висша степен съвместимост, е квадратът (90 градуса). „Квадратните“ отношения обикновено са отрицателни и водят до дисхармония и несъвместимост. Въобще, хората, родени под знаци, които стоят на 90° един от друг, трябва да избягват да встъпват в брак помежду си.

12 ДОМА В ХОРОСКОПА

Описвайки портретите на всички знаци, важно е да се вземат предвид специфичните свойства на всеки от 12-те дома, които те управляват, и как тези свойства влияят върху човека – съзнателно и подсъзнателно, както и как влияят на сексуалната съвместимост. Астрологът също взема под внимание тези домове, за да предсказва сексуалната несъвместимост.

Да си представим хороскопа във вид на колело (кръг, разделен на дванадесет равни части, всяка от тях представлява определен зодиакален знак). Земята също е разделена на 12 части (всяка по 30 градуса), всяка от тях пред – тях представлява определен зодиакален знак). Земята също е разделена на 12 части (всяка по 30 градуса), всяка от тях представлява дом от Зодиака. Всеки дом се намира в определено отношение към съответстващия му знак. Влиянието, което домовете оказват върху човека, рядко се отчита при изучаване съвместимостта на партньорите. Но да се търси решение само в тази област също е неправилно, трябва да се отчитат и управляващите планети.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И I ДОМ

I дом се управлява от Овена, който, на свой ред се управлява от Марс. Към този дом се отнасят: външността на човека, неговият характер и лични навици, физически той управлява мозъка на човека. В този дом е личното Аз. Астрологът, наблюдавайки положението на планетите, които в момента на раждането на човека са се намирали в I дом, може да определи какво Аз ще преобладава в този човек и с кого е най-добре да общува -романтично и сексуално. С други думи, астрологът обяснява, какво иска човекът за своя партньор, за да оправдае или промени образа на своето Аз.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И II ДОМ

II дом се управлява от Телец, а той, на свой ред – от Венера. Към него се отнасят финансовите дела на човека, неговата възможна изгода, загуба или крах. Често го наричат дом на парите. Той управлява гърлото и предсказва потенциалната степен на благосъстояние на човека. Изучавайки II дом, астрологът може да помогне на човека в правилното използване на потенциалното му щастие.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И III ДОМ

III дом се управлява от Близнаци, а те – от Меркурий. Към него се отнасят семейната обстановка, кратките пътешествия, всички опити за общуване на светско ниво, практическата страна на ума, възприятието и способността на човека да се приспособява към различни обстоятелства. Той управлява ръцете, китките, пръстите и раменете. Обикновено го наричат дом на роднините. Изучавайки този тип, астрологът може да покаже по какъв начин семейните обстоятелства влияят на философските (морални и социални) стандарти на човека, ще следва ли той своите убеждения или не.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И IV ДОМ IV дом се управлява от Рака, а Рака – от Луната. Той се отнася Той се отнася до домашното огнище, бащата, майката и недвижимото имущество. Управлява стомаха и гърдите. Това е домът на домашната обстановка. Астрологът го изучава, за да разбере духовния свят на човека и как той влияе върху отношенията му с външния свят. IV дом открива домашната хармония и конфликт дълго преди управляващата планета да окаже влияние на другите страни на човека.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И V ДОМ

V дом се управлява от Лъва, а той – от Слънцето. Към него се отнасят любовта, развлеченията, размишленията и децата. Той предсказва възможния успех или неуспех в любовния живот и възможната изгода, която в бъдеще ще се получи от децата. Управлява сърцето и гърба. Обикновено го наричат дом на удоволствията. Изучавайки V дом, астрологът разбира в каква степен човек ще преследва удоволствията, включително и възможни извънбрачни отношения.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И VI ДОМ

VI дом се управлява от Дева, а Девата – от Меркурий. Към него се отнасят здравето, услугите, които човек оказва на обществото (неговата работа). Той отговаря за потребностите на тялото и грижите за него. Управлява червата и слънчевия сплит. Когато астрологът трябва да определи здравословното състояние на човека в даден момент и в бъдеще, той изучава именно този дом. VI дом е дом на здравето и работата. Той показва също какви нещастия се случват в семейството на дадения индивид (има се предвид здравето от сексуална гледна точка), тъй като болният човек рядко изпълнява добре съпружеските си задължения. Човек често решава, че е по-добре да се раздели с партньора, отколкото да бъде свързан с човек, който не може да му даде сексуално удовлетворение.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И VII ДОМ

VII дом се управлява от Везни, а те – от Венера. Към него се отнасят женитбата, деловото партньорство, обществените благодетели и врагове. Той управлява бъбреците, а при жените -яйчниците. Нарича се дом на съпружеството и посочва степента на възможен успех и щастие или нещастие. Изучавайки VII дом, астрологът може да помогне на човека да формира идеала на бъдещия си брачен партньор. Този дом управлява също и отношенията с деловите партньори и може да изясни и уточни неговото свето-възприятие.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И VIII ДОМ

VIII дом се управлява от Скорпион, а той – от Марс и Плутон. Към него се отнасят възможни успехи (материални и духовни), както и наследство, завещания и различни ценности, останали от починали. Не-напразно го наричат дом на смъртта. Той управлява половите органи. Астрологът изучава VIII дом, за да разкрие тайния сексуален живот на човека и да определи каква материална изгода ще му донесе бракът.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И IX ДОМ

IX дом се управлява от Стрелец, а той – от Юпитер. Към него се отнасят религията и философията, пътешествията, които човек извършва през живота си, и осо- бено тези, при които пътува в чужбина. Този дом отговаря за абстрактните функции на мозъка, показва мечтите и идеалите на човека. Той управлява кръста и бедрата. Това е домът на възвишения ум. Астрологът може да предскаже ще остане ли човек зад граница и ще се ожени ли там или ще се върне в родината. Посочва също и степента на одухотвореност и определя типа партньор, когото човек трябва да търси за съпружеска хармония.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И X ДОМ

X дом се управлява от Козирог, а Козирогът – от Сатурн. Към него се отнасят възможната слава на човека, честолюбието, положението в обществото, професията. Той управлява костите и коленете. Наричат го дом на успеха. Астрологът предсказва дали човекът ще се ожени по любов или по сметка.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И XI ДОМ

XI дом се управлява от Водолей, а той – от Уран. Към него се отнасят дружбата и различните стремежи. Той определя степента, в която приятелите могат да помогнат, и обратно – да попречат на човека. Показва също отношението на индивида към обществото и човечеството като цяло. Управлява краката и глезените. Наричат го дом на приятелството. По XI дом астрологът предсказва конфликтите в семейството и в сексуалните отношения.

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ И XII ДОМ

XII дом се управлява от Риби, а те – от Нептун. Към него се отнасят непредвидените трагедии в живота на човека, аномалии в сетивните органи, уединение и възможна хоспитализация. Той определя степента наличната свобода и това, дали човек ще я пожертва заради друг. Управлява стъпалата. Наричат го дом на тайните врагове. Астрологът предсказва по него беди, нещастия, извращение, склонност към наркотици и импотентност.