Каква зодия е Исус Христос?

9
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Исус си избира 12 ученици. Като всички духовни водачи и техните последователи, той е 13-ият, или Учителят. Всеки от 12-те апостоли въплъщава един от 12 Слънчеви зна­ка. 13-ят е Учителят, научил се да съчетава достойнствата на всеки от 12 Слънчеви знака и да надмогва отрицателните им страни. Учителят носи в себе си смелостта и пробивността на Овена, търпеливостта и стабилността на Телеца, разностран­ните интереси и пъргавия ум на Близнаците, чувствителността и стремежа да закриля другите на Рака, благородството, щед­ростта и любовта на Лъва, тънката прозорливост на Девата, честността и справедливостта на Везните, дълбоките позна­ния на Скорпиона, почтеността и идеализма на Стрелеца, издръжливостта и мъдростта на Козирога, пророческата дар­ба и широките възгледи на Водолея, състраданието и духовното просветление на Рибите.

Според преданието всеки апостол (ученик) е олицетво­рявал и доброто, и лошото на даден Слънчев знак.

Някои метафизици от древ­ността са твърдели, че Йоан Кръстител е пророк със Слънчев знак Скорпион и асцендент или Луна в пламенния Стрелец, той е бил болезнено откровен и сладкодумен. Според същите езотерици учени Мария, майката на Исус,и Мария Магдалена също са Овен. Има и доста книги написани от астрономи, които твърдят, че Исус по рождение е Лъв, тъй като в различните календари и съвременни, и от миналото, има множество грешки. Авто­рите изтъкват, че освен тези открити от тях грешки няма как Ангелът да се е явил през зимата на пастирите, изкарали сво­ите стада. Според астрономите е най-вероятно пастирите да са излезли по хълмовете и възвишенията край Йерусалим, Назарет и Витлеем в края на юли или през август и това е само едно от множеството изброени от тях доказателства, че Исус е роден под знака на Лъва.

Техните изводи са в подкрепа и на вдъхновеното откри­тие на Рудолф Щайнер, че Дева Мария и Мария Магдалена са късчета от душата, духа, или Висшето „Аз“ на Изида, срод­на душа на Озирис, който е бил убит и съсечен на 14 парчета от брат си Сет, — тъй като според преданието всеки път, ко­гато някое „парче“ от духа, или душата на Озирис се преро­ди, то се вселява в човек от зодиакален знак Лъв. Пак според преданието Исус Назорей е едно от 14-те преродени късчета от Озирис (наричан бог на Слънцето), а „двете Марии“ всеки път се прераждат под знака на Овена, управляван от Марс. Във всяко свое прераждане „двете Марии“ са и май

Има две неподвижни звезди, които астрономите са нарекли Изида и Озирис. Според историческите летописи те са се приближили към Земята само два пъти: при ражда­нето на младенеца във Витлеем и при раждането на Франческо Бернадоне (свети Франциск Асизки). Според предани­ето това е знак, че и Исус, и Франциск Асизки са превъплъще­ния на едно от 14-те парчета, на които е бил съсечен Озирис. Метафизиците твърдят, че и Крал Артур, и Ланселот (Камелот не е плод на въображението – съществувал е наистина в миналото, за което не са се съхранили писмени сведения) са късче от душата и духа на Озирис, както и че Гиневра и май­ката на Артур са разделената на две душа на Изида. Пак спо­ред тях Изида се е преродила с раздвоената си душа в Клер Фавероне (или както я нарича Франциск Асизки, „Госпожа Бедност“) и госпожа Пика, майката на Франциск, за да продължи превъплъщението на Изида „и като майка, и като спътница, или „любима“ на преродените късчета на Озирис“.

Същата легенда за Изида и Озирис гласи, че много от най-великите музикални и литературни творби в световната история са били заложени в съзнанието на своите автори от Повелителите на кармата, така че тези произведения да оза­рят със светлика си още дремещото Висше съзнание на земните жители и те да прогледнат за любовта на двете сродни души: Изида и Озирис. Сред героите на тези озарени свише творби са мадам Бътерфлай и нейният лейтенант Пинкъртън… Тристан и Изолда (имената „Тристан“ и „Изолда“ дори съдържат думите „Изида“ и „Озирис“)… Титания и Обертон от „Сън в лятна Нощ“… Ромео и Жулиета… Хамлет и Офелия… и много, мно­го други, списъкът е дълъг. Обърнете внимание, че името „Озирис“ съдържа в себе си почти всички букви на „Изида“ Той винаги ще носи в себе си нейния дух и ще го закриля,  те двамата никога няма да бъдат разделени за постоянно на Земята.

Легендите и послани­ето на числата се покриват напълно, все едно сте подредили до последната плочка картинна мозайка. (Из „Звездни знаци“, Линда Гудман)