Подменят силиконови импланти на преференциални цени

1
Добави коментар
moon
moon

Подменят силиконови импланти на преференциални цени

Броят на сигналите за усложнения при силиконовите гръдни импланти, произведени от фирмата POLY IMPLANT PROTHESE, подадени в Afssaps (френска агенция за санитарен контрол на медицински изделия), се увеличи през последните три години. Въпросните усложнения са свързани главно с пробиване или разкъсване на протезите и локални нежелани реакции. В повечето случаи те налагат повторна интервенция.

Вследствие от тези констатации бе направена инспекция във фабриката на фирмата POLY IMPLANT PROTHESE. Информацията, събрана по време на тази инспекция, показа, че въпросните импланти са напълнени със силиконов гел, който е различен от този, обявен в документацията за получаване на CE маркиране. Следователно тези импланти не отговарят на съответните изисквания за медицински изделия и провежданите изследвания не са били по регламентираните правила. В момента Аfssaps извършва лабораторен контрол на използвания силиконов гел. Веднага след приключването му резултатите ще бъдат съобщени.

Във връзка с официално писмо, разпространено от Afssaps до лекарите, практикуващи пластична и естетична хирургия, Aesthe clinic, препоръчва на всички пациенти, които имат импланти PIP, да насрочат консултация при своя или при друг пластичен хирург, който да направи преглед и да предпише подходящо изследване. В случай че се налага подмяна на имплантите PIP, Aesthe clinic предлага преференциални условия.

6.04.2015 ()

По-голямата част от хората, приемащи антидепресанти, в действителност не страдат от депресия, потвърди ново проучване.
» Прочети

6.04.2015 ()

Четири нови трансплантации са направени за 2015 година. » Прочети

6.04.2015 ()

Смейните раздели, разводи, насилие или алкохолизъм чувствително повишават риска от астма при децата, установиха учени от Американския колеж за алергия, астма и имунология, анкетирали родителите на 92 000 деца на възраст от няколко месеца до 17-годишна въз » Прочети

5.04.2015 ()

Запоите с алкохол в младежки години могат да нанесат дълготрайни увреждания на мозъка, както и да доведат до  алкохолизъм в по-напреднала възраст, показват резултатите от ново изследване.
» Прочети

2.04.2015 ()

Порция зеленолистни зеленчуци всеки дне пази от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго. » Прочети

1.04.2015 ()

Сокът от моркови потиска пролетните алергии, често срещни по това време от годината.
» Прочети

1.04.2015 ()

Единв на всеки 800 мъже в Белгия е развил рак на гърдата, показва изследване.
» Прочети

31.03.2015 ()

От 1 април 2015 г. » Прочети

31.03.2015 ()

Най-сложната трансплантация на лице в света беше извършена в барселонска болница на мъж, страдащ от заболяване, изкривило лицето му.
» Прочети

31.03.2015 ()

Доставките на инсулин Insuman Basal, Comb и Rapid ще се забавят заради технически проблем. » Прочети