Powerade, спортна напитка на Кока Кола стартира глобална кампания за Световното по футбол

2
Добави коментар
Revelator
Revelator

Powerade (Пауърейд), спортна хидратираща напитка на Coca-Cola, стартира първата си глобална кампания. Компанията ще бъде официален спонсор на Световното първенство по футбол това лято. Голяма част от основните спонсори на събитието са избрали да се изградят своите маркетингови инициативи, използвайки първенството.

Powerade е действаща кампания на тема като „Продължавай да Играеш“ (Keep Playing), която използва технология, наречена Digital Film и ще премине в 20 страни. По време на Световното първенство, рекламата ще насочва хората към своя канал в YouTube, като ще тръгне по телевизията, външна и прес реклама, както и на самите бутилки.

Мария Мерил, глобален директор на спорта за напитки на Coca-Cola, съобщи че Световното първенство им носи увереност да преминат от местни към глобални маркетинг пазари. „Тази кампания е първият елемент от новата ни глобална визия на Powerade, помагайки на спортните фенове да комуникират с бранда на световно ниво“, заяви тя. „Феновете ще видят марката по време на цялото световно първенство и ще искат да научат повече за дигиталните и други маркетинг механизми, които сме използвали за тази кампания.

„Предишните кампании на регионално ниво вървяха добре, но смятаме че това което ще представим повече от месец по време на цялото първенство  ще ни помогне да бъдем по-последователни в дългосрочен план,“ добавя Мерил.

Сабина Хойс Пейс, ръководител маркетингови комуникации и изследвания на ФИФА, заяви: „Универсалната популярност на футбола го поставя под общ знаменател за всички, независимо от пол, възраст, раса и социално положение. В резултат на това Световно първенство по футбол е една от най-ефективните в световен мащаб маркетинг платформи предлагайки на спонсорите несравними възможности за достигане до потребителя. “