Сексскандал с кодово име „Катя“ разлюля Москва

16
Добави коментар
petjor
petjor

Руска моделка, известна като „Катя“, се оказва един от най-ефективните тайни агенти на Кремъл, пише в днешния си брой британският The Telegraph.

Екатерина Герасимова има пронизващо сини очи, прилича на невинно момиченце и в свободното си време се опитва да работи като манекенка.

Но ако на жертвите й може да се вярва, тя наистина е един от най-ефективните агенти на властта и нещо като съвременна Мата Хари.
 
Задачата й е да дискредитира хора, които критикуват Кремъл и властта, като ги съблазнява и вкарва в компрометиращи ситуации.

Предлагайки тялото си, секс и наркотици – от кокаин до марихуана, Катя е вкарала в леглото си, а с това – и в доста проблеми, десетина от най-видните критици срещу Кремъл.
 
Щетите, които тя нанася върху репутацията им, варират в зависимост от семейния статус и положението, което жертвите й имат в обществото.  
 
Последното й завоевание е Виктор Шендерович – журналист и сценарист на вече несъществуващо сатирично телевизионно предаване.

 
Той е женен, има дъщеря и наскоро призна, че е правил секс с Герасимова, но твърди, че бил натопен от Кремъл.

Въпреки че Шендерович се опита да представи случката като нещо незначително, доверието в него като един от най-яростните критици на премиера Владимир Путин падна драстично. Бракът му също е пострадал, твърдят руските медии.

Редактор от руското издание на Newsweek също стана жертва на обаянието на агентката. Той бе сниман след секс с Катя – по долни гащи, правещ си линийка от кокаин.

Списъкът продължава с други известни критици на Кремъл, включително и мъж, който на снимките прилича на лидера на радикалната Национална партия на болшевиките.
 
Но за разлика от някогашните методи по съветско време, когато тайните служби използваха компрометиращите за изнудване, сега нещата са по-груби. Действията на Катя изтичат директно в интернет под формата на видеоклипове. Обикновено те са придружени от музика и субтитри, в случай че някой не е разбрал какво точно се случва.

Жертвите й твърдят, че им е отнело няколко седмици да схванат, че са били омаяни от една и съща жена.

Топка за запушване на устата

През лятото на 2008-а се запознах с две весели момичета – Катя и Настя. Разказваха ми, че са студентки и припечелват като модели (на ревюта, на различни снимки и т.н.), пише в блога си младият руски опозиционер Илья Яшин.

Една събота вечер с Катя бяхме на дискотека и след това я откарах с колата си до квартирата й. Там и преспахме. Няколко дни по-късно тя ми се обади и ме помоли да отида при нея. Каза ми, че ми е подготвила изненада. Изненадата се състоеше в това, че в квартирата й бе и Настя. Буквално от вратата те ме вкараха в леглото. Ще излъжа, ако кажа, че съм се дърпал – споделя Яшин.

Историята на родения през 1983 година Яшин продължава още по-дръзко:

„Всичко беше прекрасно до момента, в който Катя извади от шкафа си цяла колекция „играчки“: вибратори, камшици, белезници, топка за запушване на устата и т.н. В този момент в главата ми се появи мисълта, че става дума за провокация. Усмихваш ли се? – попитах Катя – Нали ни снима скрита камера?“

Някои от мъжете обясняват, че са усетили, че има нещо гнило, когато дойдел моментът, в който Катя изненадващо вади отнякъде наркотици.

В момента Катя е неоткриваема по никой начин, но Яшин предупреди, че очаква съвсем скоро в Мрежата да изтече видео, в което участва и той.

Аз спах с Катя

Известният в цяла Русия сатирик Виктор Шендерович също проявява завидно чувство за хумор в блога си:

„В резултат на огромна десетгодишна спецоперация най-накрая успяха да намерят нещо истинско за мен: Аз чуках Катя. Моите поздравления за бойците на невидимия фронт – сега, надявам се, опозицията е компрометирана окончателно и  можете да преминете към залавянето на Доку Умаров (терориста, отговорен за взривовете в московското метро – б.р.).

И един съвет: изпратете му Катя. Все пак едно момиче не може да живее с такава репутация“.