Как се променя съзнанието

8
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Астралът заобикаля целия свят и приниква в него. В астрала се намират:

елементали или духове на природата и на стихиите;
човешки мисли, желания и образи;
отпечатъци от действията и явленията върху земята;
егрегори или духове на човешките общества;
астрални същества,породени от страстите и лошите чувства на човека;
хора, които временно са излезли от от физическото си тяло
духове на умрелите, които окончателно за напуснали тялото си и се състоят само от дух, душа и астросом.

Главното „поле“ за дейността на екстрасенсите е астралната област. Според окултизма “астрал“ се нарича една по-фина и рафинирана форма на материята, отколкото тази, разпространена в „грубия“ физически свят. Самото наименование „астрал“ идва от латинското „аструм“ – „звезда“. Условно астралният свят се разделя на две нива – ниско, наричано още „етерно“, при което материята се проявява под формата на сила или енергия; и „същински астрал“, който представлява областта на чувственото, емоционално съзнание. Двата „ключа“ за проникване в астралния свят са енергията и емоциите.

Астралът представлява силно пластична материя, в която всяка човешка мисъл или действие оставят своя отпечатък, образувайки съответна астрална форма със собствена идентичност и енергия. както физическите действия на човека променят физическия материален свят.

Техника на визуализацията за подобряване на живота ни

Визуализацията е целенасочено, волево изграждане на определени образи и идеи в съзнанието. Тези образи и идеи, в съответствие с окултните закони, още в момента на създаването си се отразяват в астралната материя и оставят в нея т.нар. „астрални клишета“ или иначе казано, отпечатват се върху астралната повърхност. Астралните образи обаче не представляват мъртви отпечатъци на минали събития. Те живеят свой самостоятелен живот. Прилагането на техниката на визуализацията се постига със силата на мисълта и въображението заредени с енергия чрез волята. Заредената с енергия „мисловна форма“ представлява мощна материална сила, способна да предизвика промени както вътре в съзнанието, така и във външния физически свят. Върху този закон се основава и цялостната теория и практика на Магическото изкуство.

Едно събитие може да бъде предизвикано на физическо ниво, като предварително се моделира неговия астрален образ. За да се материализира астралния образ, обаче е необходимо да се познават и спазват известни окултни правила и закони. Първо мислено се оформя възможно най-ясна картина на нашето желание. След това съзнанието се фиксира върху нея за известно време. След като образът е вече фиксиран в астрала чрез подходяща словесна формула (заклинанието) призоваваме на работа Универсалната енергия. Подобна реализация на желанията става като че ли по естествен път вследствие от съчетанието на редица привидно „случайни“ съвпадения и благоприятни фактори. Някои напреднали окултисти могат да скъсят процеса на материализация до един момент, но подобни процеси се развиват обикновено след цяла поредица благоприятни случки, свързани с духовното израстване.