Люис Хамилтън – биография и снимки | Новини – praznuvam.com – Новини – praznuvam.com | Люис Хамилтън – биография и снимки

10
Добави коментар
vikito
vikito

Британецът Люис Хамилтън е един от най-атрактивните пилоти във Формула 1 и фактите, както от личния, така и от професионалния му живот, пълнят страниците на жълтите вестници не само на Острова, но и в цял свят.

Един от най-младите състезатели във Формула 1, Люис е роден на 7 януари 1985 година  в Хартфордшър, Англия.Родителите му са емигранти и пристигат в Обединеното Кралство от Карибския остров Гренада.Интересен факт около името на Хамилтън е, че е кръстен на прочутия лекоатлет Карл Луис.

Състезателната си кариера Люис започва едва на 8-годишна възраст и бързо става един от първите в състезания и шампионати в състезания по картинг.Когато е на 10 години печели британския шампионат по картинг, а през 2000 година, когато е на 15 печели европейското и световното първенство по картинг и така става най-младият състезател получавал някога тази награда.

На 13 годишна възраст Люис е включен в програмата за развитие на млади пилоти на Макларън и по този начин се превръща в най-младия пилот сключвал договор с тим от Формула 1.През 2006г. шефът на отбора Рон Денис обявява Хамилтън за втори пилот за сезон 2007.Междувременно през 2006 Люис се състезава в сериите от GP2, където печели 3 пъти първото място.И така на 24 ноември 2006 година от Макларън съобщават, че Люис Хамилтън ще се състезава за отбора през 2007 година.

Официалният дебют на талантливия британец е на 18 март 2007 година на пистата Албърт Парк в Австралия, където стартира от 4-та позиция и завършва 3-ти.Първото спечелено състезание в актива му е на 10 юни 2007 година в Канада.Едва седмица по-късно печели и състезанието в САЩ.Д последно младата надежда за „Сребърните стрели“ е първи в класирането при пилотите, но губи титлата много драматично и остава втори.Въпреки всичко щастието му се усмихва през 2008 година. когато след драматичното изпреварване над Фелипе Маса, успя да изпревари бразилеца с 1 точка и да се превърне в на-младият пилот печелил шампионата досега.

Самият Люис нееднократно заявява, че мястото, където се чувства най-добре е в болида.За себе си той споделя, че е голям почитател на Карибската кухня, обожава да слуша рап и рок, и не на последно място да прекарва времето си с ослепителната си приятелка, певицата от „Pussycat Dolls“, Никол Шерцингер.

Сподели във Фейсбук

Люис Хамилтън – биография и снимки4.054