Разкрепостените ирански жени са виновни за земетресенията

4
Добави коментар

Разкрепостените ирански жени са виновни за земетресенията
04 Май 2010 г.

Ирански духовник разпространи сензационно твърдение, според което именно жените с разкрепостено сексуално поведение са виновни за увеличаването на земетресенията. Ислямисти в Сомалия пък забраниха шарените ислямски забрадки, западната музика и дискотеките.
Според статистиките Иран е сред най-често разтърсваните от природното бедствие страни в света. Аятолах Казем Седиги разбули тайната – разголените жени имат пръст в зачестяването на земните трусове. Списание „Шпигел“ цитира думите на иранския духовник: „Природните катастрофи са резултат от нашето собствено поведение. Многото неприлично облечени жени, неспазващи традиционното ислямско облекло, изкушават и покваряват младите мъже, което води до увеличаване на незаконните сексуални отношения, а това от своя страна предизвиква и по-честото „недоволство“ на земята – уточнява аятолахът.
– Какво да направим, за да не бъдем погребани под развалините на поредния земен трус? Няма друго решение, освен да търсим убежище в религията и да подчиним живота си на моралните повели на исляма.“
От доста време сеизмолозите предупреждават за риска от земетресение в Техеран. Иран често е разтърсван от земетресения, много от които са разрушителни. Най-силният трус в последните години беше през декември 2003 г., когато загинаха 31 хил. души. Ислямските закони повеляват жените да ходят забулени от главата до петите, момичетата и младите жени обаче обичат да носят тесни и прилепнали дрехи. Консервативното духовенство в Иран редовно заклеймява неспазването на изискванията на стриктното ислямско облекло от част от младите иранки, особено в Техеран и в големите градове на страната.
В Сомалия, една от най-бедните африкански държави, радикалните мюсюлмани също „натискат газта”. Отскоро в местния радиоефир вече не звучи музика, защото е „неислямско“ явление. Мелодиите за мобилните телефони, така популярни в Западния свят, също са забранени. Прелюбодейците в страната са убивани с камъни, на крадците им отрязват ръцете, а жените могат да излизат от къщи само ако са облечени изцяло в черно. Кината в Сомалия също са затворени, както и дискотеките, а танците по време на сватба и спортните дейности са забранени. Командири от местната милиция настояват учението за Джихад (Свещена война) да се преподава в училище, като в замяна на това от учебните планове трябва да отпаднат предмети като английски език и природни науки. Часовете в училище трябва да бъдат пълноценно запълвани с усърдно изучаване на арабски език и на Корана, категорични са високопоставените милиционери.

всички новини »