Училище за жени

7
Добави коментар

Най-скъпата предизборна кампания в света. Този рекорд принадлежи на Майкъл Блумбърг, който се кандидатира за кмет на Ню Йорк през 2001 година. Всеки от 744 757 гласа, подадени за него, му струва 86,10 евро. Най-скъпият град в света. Никъде животът не струва толкова много, както в Токио. Най скъпо производство на автомобили в света. Седалките се трансформират в лежаща позиция, DVD-плейър, Doulby съраунд звук – за такъв лукс трябва да се плати! Модел на автомобил Maybach 62 ще ви струва „само“ 360 хиляди евро. Най-скъпите обувки. Наистина скъпоценни обувки на висок ток са били направени от известния бижутер Стюърт Vaytsmanom. Те са украсени с 642 рубини. Цена – 1,6 милиона евро.

Най-скъпият обяд в света. Дейвид Айнхорн (ръководител на фирмата Greenlight капитал) на търг за 250 100 долара, придобил правото да обядва със своя идол, милиардерът Уорън Бъфет. Най-скъпата картина в света – това е платното „Избиването на невинните” на Петър Паул Рубенс. През 2002 г. тя е сменила стопанина си за 73,5 милиона евро.

Най-скъпите цигари в света Те са от марка Treasurer. Един пакет струва около 24 евро. Продават се само в специализирани магазини. Най-скъпите картофи в света. Сорт La Bonnotte от Франция. Продават се средно за около 500 евро на килограм.

Най-скъпото кафе в света. Става дума за кафето Kopi Luwak от Суматра. Четвърт фунт струва около 75 долара.