Рафаел Надал: Не ме интересува дали съм №1, 2 или 3, искам само да бъда щастлив

4
Добави коментар

Преди само няколко дни Рафаел Надал изравни рекорда на Андре Агаси от 17 титли на турнири от сериите Мастърс, а през следващата седмица испанецът ще има шанс да подобри това постижение, стига разбира се да спечели започващия в Мадрид турнир.

 

„Винаги съм искал да играя в Мадрид. Там винаги са се отнасяли много добре към мен и мога само да съм им много благодарен. Тази година пристигам в различно физическо състояние. Миналата година играх, когато имах болки в колената, но винаги съм искал да участвам тук, когато това е възможно“ каза Рафа, който през 2005 г. печели титлата в Мадрид, но тогава турнира се играе на твърди кортове, а през миналата година, в първото му издание на клей, Надал загуби двубоя за титлата с 4-6 4-6 от Роджър Федерер. 

 

Испанските тенисисти, които традиционно играят по-добре на по-бавните клей кортове, изпитват по-сериозни проблеми в Мадрид, където надморската височина е близо 800 метра и това прави топката да се движи по-бързо, отколкото при стандартните турнири на клей. 

 

„Това прави Мадрид различен. Топката лети повече и имаш по-малко контрол върху нея, когато играеш“ е коментарът на Рафа относно този факт. 

 

Рафаел Надал бе помолен от испанските  журналисти да коментира и проблемите с колената, които изпитваше през миналия сезон. „Винаги съм казвал, че трябва да се научиш да се наслаждаваш, дори да страдаш от физически проблеми, освен ако болката не те спира, ако не ти позволява да продължиш. Най-лошото нещо е да знаеш, че физически не си в необходимото състояние. Загубите наистина ти въздействат, но другото нещо (контузиите) е по-лошо“ каза Рафа. 

 

„Сега си мисля само за победа в Мадрид и да гледам напред ден за ден. Не си поставям цели. Не ме интересува дали съм №1, 2 или 3, искам само да бъда щастлив“ добави още Рафаел Надал. 

 

Мастърса в Мадрид започва на 9-ти май (неделя), а на турнира участие са заявили всички здрави тенисисти от световния елит – Федерер, Надал, Джокович, Мъри, Сьодерлинг, Родик, Чилич, Цонга, Вердаско, Ферер, Бердих и много други.

 

Фотогалерия от тренировката на Рафа в Мадрид. Кликнете върху снимката за по-голям размер. 

Unable to read/write the source directory (/home/tenniska/public_html/images/stories/gallery/nadal/madrid_train/), please check if your source directory exists

    

 

TennisKafe.com