Да си направим маса за пикник

6
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Ще ви покажем един лесно изпълним проект за конструкция, която включва маса и две прикачени пейки. Предназначена е за четирима човека. Идеята за тази градинска мебел е широко разпространена и често се среща с дребни изменения. Така и вие, ако сметнете за необходимо можете да промените някои от детайлите съобразно своите нужди.

Това е едно практично и икономически изгодно решение. За изработката на масата ще ви е необходим общо около 22м. дървен профил с размер 90×35mm., което включва 10% фира. В случай, че не ви се занимава с оразмеряването, използвайте услугите на дърводелец.

Проектът не изисква някаква специална подготовка и е подходящ дори за хора, без опит в подобни начинания. Най-важното е да спазите размерите на отделните елементи и ъглите на срязване.

 След като оразмерите елементите на масата, преминете към сглобяването:

1. Пробийте с бормашина дупките за 8-те болта.

2. Сковете основните дъски на масата и пейките.

3. Сглобете елементите. Нека главите на болтовете са от външната страна на дъските.

4. Монтирайте свързващите дъски, които укрепват конструкцията. Заковете ги с пирони.

5. Използвайте подходящ лак или блажна боя, с които да боядисате масата. Ако не го направите, тя няма да издържи дълго на външните атмосферни условия.

Можете да разположите готовата маса до барбекюто в двора и около нея да събирате семейството или приятели. Когато не я използвате дълго време я завивайте с найлон.

domigradina.com