Ретро автомобили напълниха София (Видео)

18
Добави коментар
user24
user24

неделя, 16 май 2010 г. 16:49 ч.

Снимка: BNEWS, Димитър Кьосемарлиев

Десетки ретроавтомобили се събраха в центъра на София на парад по случай деня на шофьора, който беше отбелязан на Спасовден.

Десетки ретро автомобили се събраха в центъра на София на парад по случай деня на шофьора, който беше отбелязан на Спасовден. Около различните марки коли се струпаха стотици любители на четирите гуми. Повечето от тях бяха „въоръжени“ с камери и фотоапарати и използваха парада, за да се снимат зад волана на колите, голяма част от които бяха произведени в средата на миналия век.

„През 1959 година съм купил този автомобил и от тогава не съм го спирал“, разказа собственик на „Москвич“ пред Bnews. Той обясни, че си плаща редовно данъка и застраховката и дори си е купил винетка. „Не ми е отказвал, лете и зиме. И аз остарях и той остаря, но не си намираме кусури“, казва с усмивка човекът.

Повечето от собствениците на ретро автомобили обясниха с гордост, че продължават да ги карат по софийските улици. Това не ги притеснявало, нито пък останалите участници в движението, които ги посрещали с интерес и дори ги поздравявали.

Вижте видеоматериала!