Японските снежни маймуни

37
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

76 Flares

76 Flares

×

Високо в планините на един японски остров се крие едно племе, което не прилича на нито едно друго такова. Запознайте се с японските снежни маймуни.

Има над 180 различни вида примати, някои по – човекоподобни от други, но общото между всички тях без тези приятелчета тук, е че нито един друг вид не обича студените температури. Почти всички други маймуни живеят на места където сняг през зимата просто не вали.

Снимка: Аlexandra Boldereva

Тези приятелчета се срещат в един от планинските райони на Япония и по – специално на остров Хоншу, където зимата продължава прекалено дълго, а ако човек няма от тези естествени палта, които тези макаци носят със сигурност би му било доста хладно.

Въпреки, че те са примати във всяко едно нещо, което правят тези маймуни имат и някои навици и традиции, които не се срещат при нито един друг вид маймуни. Например постоянно можете да ги видите как си правят бой със снежни топки, или си взимат по една дълга гореща вана в местните минерални извори, което на фона на страха наблюдаван при много примати от водата си е почти странно.

Снимка: Аlexandra Boldereva

Ако все още се чудите какви по – специално са тези маймуни, то отговора е Макаци. И както вече споменахме те са единствени по рода си в цялата голяма група на приматите. Правят някои неща, доскоро смятани за напълно човешки запазен знак и в същото време някак успяват да оцелеят в студените планини на Япония.

Снимка: Raphco

Сигурно най – вече заради странните условия за живот, които тези маймуни имат те са и всеядни и могат да бъдат забелязани да ядат както листа от някое дърво наблизо, така и евентуално плодове, които са успели да намерят, а в други случаи могат да бъдат видяни да ядат раци или рибки намерени в някой от многото потоци в планината.

Снимка: gingiber

Neshtoto.com