Отиде си легендата Рони Джеймс Дио

33
Добави коментар
Sheitanova
Sheitanova

Легендарният музикант, вокалът на Heaven&Hell Рони Джеймс Дио е починал снощи в болница в Тексас, съобщават световните агенции. Известният певец водеше тежка битка с болестта рак на стомаха и поради тази причина от групата отмениха всички летни концерти, включително и гостуването им в България.

В съобщение пред Blabbermouth.net, съпругата на певеца Уенди заяви: „Днес сърцето ми е разбито. Рони почина в 7.45 ч неделя, 16 май. Много, много приятели и семейството успяха лично да се сбогуват с него, преди той да си замине от този свят. Рони знаеше колко много беше обичан от всички. Ние оценяваме любовта и подкрепата, която всички ни дадохте. Моля ви дайте ни няколко дни, за да се справим с ужасната загуба. Искам да знаете, че той ви обичаше всички и неговата музика ще живее вечно“.

Роналд Джеймс Падавона е роден в Портсмът, Ню Хампшър в семейството на италиански имигранти през 1942 г. Впоследствие, променя името си на Дио, взаимствано от името на италианския мафиот Джони Дио. Той добива слава през 1957 г. с групата The Vegas Kings, която променя името си няколко пъти, преди да се разпадне през 1967 г. След това Рони застава начело на Elf със своя приятел китарист Ник Пантас. През 1979 г., Дио се присъединява към Блек Сабат, където замества Ози Озбърн, но само след три години напуска, за да създаде групата Дио.