Хороскоп, парфюм и бельо – подарък за абитуриент

3
Добави коментар
Sheitanova
Sheitanova

Ето че пак настъпи сезонът на баловете. Ако сте канени на абитуриентска вечер, сигурно се чудите какво да изберете за подарък. Според проучване на az-jenata.bg най-честите подаръци за абитуриенти са:

– за момиче – гримове, бельо, парфюм, бижута, часовник, пижама, цифров фотоапарат
– за момче – часовник, парфюм, портфейл.

Знайте, че не винаги ще уцелите вкуса. Много често се случва да подарите злато, а момчето/момичето да носят сребро или обратно или парфюмът да не е сред любимите аромати.

Изходът:

Може да дадете пари в брой – според близостта, роднинските връзки и финансовите ви възможности – между 10 и 100 лв.

Пригответе чек за 40-50 лв. за магазин, от който ще могат сами да изберат подаръка си. Това може да бъде бутик за дрехи, бельо, или магазин за чанти или козметика. В този случай може да се комбинирате с още няколко души и чекът да бъде за по-голяма сума.

Има младежи, които планират след бала да отидат на почивка – в България или чужбина. Затова биха предпочели пари на ръка. Добре е да попитате родителите дали да купувате подарък или да дадете пари в брой, с които абитуриентите да отидат на екскурзия.

Сред най-оригиналните подаръци за абитуриент е хороскопът – символичен пътеводител за бъдещето. Той може да варира между 40 и 150 лв.

И накрая – не забравяйте букетите. Купете два букета – ако отивате при абитуриентка – един за момичето и един за майката и един букет – ако отивате при абитуриент. Придружете ги с картичка с подходящо послание. Пожелайте на абитуриента на добър час и приятно и разумно прекарване на абитуриентската вечер!

* * *

Абитуриентски рокли за 2010
Фани Кръстева: абитуриентски мисли и вълнения
Абитуриентски маникюр
Няколко практични съвета за абитуриентки
Абитуриенти – тема във форума