Парфюмът – детектор на лъжата

1
Добави коментар
lirinorn
lirinorn

Парфюмът – детектор на лъжата

 Ароматът е в състояние да разкаже за своя собсвеник много повече, отколкото може да се предположи. Той е като един вид „детектор на лъжата”, който е способен да издаде и най-съкровените ви тайни.

Изборът на аромат може да се сравни с избора на музика за среща с приятели. Ако човек пусне класика – всички послушно се настаняват и говорят на висши духовни теми. Избирате джаз – тогава се получава неформална вечер, с естетски нотки. Надувате рок до пълно побъркване – гостите възприемат това като покана да се отдадат на безпаметно пиене. Подобна е ситуацията и с ароматите. Просто всичко става не така явно.

 Познавайки „езика на ароматите”, може не само да се разшифроват „сигналите” на околните, но и да не се допускат ситуации, когато вие самите ще станете психологически заложник на своя аромат.

Цветни аромати: лилия, фрезия, гардения, жасмин, розаАко използвате аромати от тази група, то вие сте приятен за общуване човек. Надежден приятел и верен другар, макар че близките ви приятели не са чак толкова много. Вие изпитвате страст към красивите вещи, оригиналния декор и непременно колекционирате нещо. Където и да се намирате, вие внасяте собствена нотка и даже към изпълнението на ежедневните си работни задачи се стремите да намерите необичаен подход. Пред шумните вечеринки предпочитате уютната домашна атмосфера, която благодарение на вашия творчески подход никога не е еднообразна.

Дървесни аромати: сантал, кедърПоклонниците на дървесните аромати се отличават с елегантност и чувство за стил, сдържаност и вярност към класиката. Истински интелектуалци, те притежават многостранни знания и са способни да водят беседи на всякаква тема. Те са предпазливи й благоразумни, не губят самообладание в най-трудните ситуации.

Зелени горски аромати: бамбук, трева, мъх, сено, утринна росаТова са привърженици на здравословния начин на живот, любители на спорта и отдиха сред природата. Те предпочитат всичко натурално и „без консерванти”. Възможно е дори да са вегетарианци. Те са енергични, остроумни, притежават пъргав ум и умеят да намират нетривиални решения на проблемите – това им доставя удоволствие. Винаги постигат поставените цели. Голяма любителка на „зелените” аромати е Мадона.

Източни аромати: ванилия, амбра, подправкиЛюбителите на източни аромати разбират от изкуство, ценят уединението, верни са на традициите. Сред тях често се срещат личности, увлечени от колекциониране на антики. В тълпата може да се разпознаят по ефектната външност, крещящите аксесоари. Речта им изобилства от изискани епитети и термини като „постмодернизъм” и „маниеризъм”. При това са достатъчно образовани, за да знаят какво означават те. Що се отнася до личния живот, то даже при скромни природни данни те са способни да го превърнат в причудлив пърформанс. Поклонници на източните аромати са били Пабло Пикасо, Анна Ахматова.

Цитрусови аромати: мандарина, лимон, грейпфрут, портокалТези, които отдават предпочитание на цитрусовите аромати, се отличават с много добра организираност. Залог за личния успех те считат твърдата дисциплина, точната стратегия, проверената тактика. Истински перфекционисти, те обичат да планират всичко до най-дребните детайли. При това, ако едно от „звената във веригата” внезапно се скъса, това ги хвърля в истински шок: могат да бъдат избухливи и несдържани. Но минава само миг, те идват на себе си и лесно измислят 10 начина да се излезе от трудната ситуация. В любовта обичат да доминират. Неверността и предателството преживяват много мъчително. С пристрастието си към цитрусовите аромати е известен Ален Делон.

Плодови аромати: къпина, малина, френско грозде, пъпеш, диня, кайсия, прасковаТези романтици са невероятно контактни, обичат шумните компании, с лекота се „обзавеждат” с нови приятели. На тях може да се разчита – буквално ще преобърнат света наопаки, за да помогнат на скъп човек. Те са креативни, умеят да работят в колектив, притежават отлично чувство за хумор, обичат забавните номера и сами лесно стават жертви на шеговити провокации. Именно за тях казват, че са „душата на компанията”. Флиртът, романтичните игри, ефектното ухажване – това е тяхното хоби. Но в душата си те са моногамни. Плодови аромати избират Камерън Диас и Джулия Робъртс.

Морски аромати: водорасли, вълни, бриз, дъждСред любителите на такива аромати не са малко тези, които се страхуват от затворени пространства и поради това на тях им влияят успокояващо миризмите на безкрайните морски простори. Те не обичат излишните украшения, в интериора предпочитат функционалния хайтек, тяхната „униформа” са джинсите. В същото време те са изявени сърфисти, парашутисти, сноубордисти. Обичат всичко прогресивно, погледът им е устремен в бъдещето. В спора между бащите и децата те винаги са на страната на по-младите. Техните творчески търсения се изливат в нещо авангардно. Същото е и в любовта – те са свободни като вятъра, никъде не се задържат за дълго и доста се тревожат да не нанесат душевни наранявания на някого.

Свежи аромати: чист въздух, ледени върховеПоклонникът на свежите аромати се старае да не се откъсва от колектива. Заклет урбанист, той не си представя живота извън града, не обича отдиха „на село”. Цени комфорта, увлича се от модните новости, знае доста неща за съвременното изкуство. Той смята домашните грижи за празна загуба на време: много по-приятно е да се отиде с приятели или колеги в някое бистро или суши-бар. Има много познати, но приятелите му рядко надхвърлят двама. Той се оценява високо и дълго подбира партньорите си, докато си намери „нещо стойностно”.

 Chudesa.net