Направете си сами коледна елха

1
Добави коментар
imasumak
imasumak

Коледа е вълшебен празник за всяко семейство и особено за децата. Ако ги включите в украсяването на дома той ще стане още по-празничен.

Ето някои идеи как да направите коледна украса, като включите и децата си. А в нашата галерия можете да откриете и други свежи идеи за коледно дръвче.

1. Новогодишна елха от обикновена шишарка и пластелин може да направи даже двегодишно дете. Трябва само да го научите как да направи топче с ръце от различни цветове пластелин и как да го закрепи на шишарката. А за основа на коледната елхичка можете да използвате обикновенна макара, обвита в станиол.

2. Ето един по-сложен вариант, отново направен от шишарки. В първия случай шишарката е боядисана със зелена и бяла акрилна боя, а във втория боровата шишарка е украсена с мъниста.

3. От голямо количество шишарки можете да направите ето такава елха. Основата за такава елха направете от конус от картон или плътна хартия, който облепете със шишарки от всички страни.

4. Още една проста, но ефектна елха можете да направите от гирлянди буквално за пет минути. Трябва само да направите конуси от картон и да залепите по диагонал гирлянда.

5. Децата ще бъдат много радостни, ако им направите сладка елхичка с бонбони. Трява само преди да облепите картонения конус с гирлянди, с помощта на скоч да закрепите бонбоните. За по-голямо удобство можете да използвате двустранен скоч.