Нов филм „изрязва“ от живота на Исус разпъването на кръста и възкресението

8
Добави коментар

Нов филм „изрязва“ от живота на Исус разпъването на кръста и възкресението
25 Май 2010 г.

В свое изказване скандално известният режисьор Пол Верховен („Звездни рейнджъри“, „Първичен инстинкт“, „Зов за завръщане“ и др.) заявява, че Мел Гибсън е „сгрешил“ сценария на „Страстите Христови“ и затова той смята да направи нов филм за Исус Христос. Епизодите с чудесата, разпъването на кръста и възкресението на Христос обаче ще бъдат грижливо изрязани от лентата, разкрива холандският режисьор.
Още преди 2 години Верховен обеща на феновете си да ги изненада с нов творчески проект – филм за живота на Исус Христос. Въпреки това обаче лентата няма да бъде строго библейска, подчертава режисьорът. От музикалния канал MTV издават, че вместо върху чудесата и събитията около залавянето и смъртта на Исус Верховен иска да акцентира върху Неговата човечност и етичност. Режисьорът не говори много за бъдещия си проект. Това, което казва обаче, е как не трябва да изглежда неговият филм: „Страстите Христови“ на Мел Гибсън редуцира живота на Христос до 2 часа, пронизани от страдание. Според църковните догми по този начин Бог е спасил човечеството от греха. Според мен обаче това е пълна измислица“, заявява Верховен и продължава: „Страданията на Христос не са най-важният акцент. Неприятно е, че много хора търсят ужасния край.“
Филмът ще бъде екранизация именно по книгата на Пол Верховен „Исус от Назарет“, която излезе през 2008 г. В своето произведение скандалният Верховен застъпва още по-скандалната теза, че Исус Христос е роден в резултат на обезчестяването на Мария Магдалена от римски войник.

всички новини »