HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Най-после фадроми разрушили незаконното барбекю в двора на импозантните сараи…

5
Добави коментар

Препечатка на откъс от Един за всички, всички за един, всички за всички!, автор: Любослава Русева.

Призори в т. нар. сараи на ул. „Беловодски път” в столичния квартал „Бояна” нахлуха фадроми. За около десет минути тежките машини разрушиха незаконно построеното барбекю в двора на импозантния имот, докато бившата министърка на извънредните ситуации Емел Етем, боса и по ефирен пеньоар, надаваше сърцераздирателни писъци.

Малко по-късно през все още издигащия се пушек от съборената постройка влязоха спецчасти с черни маски, които проснаха по очи всички обитатели на сараите. Камери на МВР заснеха развитието на операция „Грабливите”, чиято кулминация беше призивът на прокурор Роман Василев, изнервен както винаги от постоянното напрежение в работата си: „Доган, като всеки престъпник – на колене!” Готов отново да бъде порицан от Висшия съдебен съвет, Василев смело закопча белезниците върху китките на видния политик и категорично заяви: „Ще постъпваме така с всеки абсолютен престъпник!”.

Сепнах се от детски гласове. В първия момент ми се стори, че сараите са били отнети в полза на държавата от комисията „Кушлев”, а премиерът Борисов току-що е прерязал лентата на новооткритата там детска градина. После обаче разбрах, че децата от съседното училище пеят с цели гърла „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви”, както и че хубавият ми сън е отишъл по дяволите точно, когато Доган най-сетне се връщаше към науката, сядайки да пише в сумрака на арестантската килия продължението на докторската си дисертация „Асиметричната онтология на социално-либералния вектор”.

Този път, доколкото успях да хвърля поглед към неговите задълбочени наброски, той се канеше да разсъждава върху трансцеденталната субстанция на семантичната еманация като структурно конфронтирана проекция на социаллибералната постдискурсивна идентичност в контекста на квази-метафизичната сугестивност…

(Продължение >>>>> )

Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

ЗА КОНТАКТ

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ