Цветанов ще гътне Бойко, така както Тато – Вълко Червенков – e-vestnik.bg

54
Добави коментар
Gicho
Gicho

Вицето Цветан Цветанов е на път да гътне премиера Бойко, така както Тодор Живков е свалил от власт Вълко Червенков.

Атаката на Цецо (както другарски му вика премиерът) срещу митницата не е случайна. Каза, че се налага последващ полицейски контрол… А митницата е ресор на другия вицепремиер – Симеон Дянков. Шефът на МВР очевидно взе да се изживява като първия в държавата.

Следващата серия от филма ще бъде как Цветанов разкритикува министерство на финансите, въвежда последващ полицейски контрол на събирането на данъци и …Симеон Дянков почва да си стяга багажа. МВР поема функциите му.

Последен епизод – Цветанов разкритикува министерския съвет за слаби резултати, въвежда последващ полицейски контрол на действията на премиера Борисов, и на един пленум на ГЕРБ той подава оставка. Априлската линия на партията побеждава, в страната окончателно се установява милицонерският райх.

Смешно или не, точно така Тодор Живков идва на власт, започнал като шеф на милицията, никой не го слага сериозно в сметката, полека-лека се издига до заместник на Вълко Червенков и изведнъж на едно пленумче сваля своя патрон и се възкачва на власт за следващите 33 години.

Когато социологическа агенция съобщи, че Цветанов е минал по рейтинг с 4% премиера, Бойко Борисов уж показа непукизъм, но ако човек внимателно е слушал какво говори в репортажа по бТВ пред Миролюба Бенатова, хич не го е приел безболезнено. А малко преди това Борисов обяви, че Цветанов е кандудатурата на ГЕРБ за президент. След 2 седмици каза, че и той може да се кандидатира. Негласно се заформя едно съперничество между двамата кой да е по и най.

Проблемът е, че и двамата дърпат към полицейска държава. Цветанов – най-вече. Кметовете из страната вече се шегуват – как започвал денят на един кмет: Става в 6 часа, обръсва се, прави си кафе, облича се и после ляга на пода с ръце зад гърба. Ако до 8 часа не дойдат да го арестуват, отива на работа…

Според много наблюдатели критиките на Цветанов издават амбициите му да се изтъква като най-активния в правителството. Не минава сутрешен блок на основните телевизии, в който той да не се появи лично или да не се включи по телефона. За това взеха да го подиграват и в “Господари на ефира”. Не е нормално в една държава денят всяка сутрин да започва с вътрешния министър от екрана… Цветанов се появи дори в пошлото шоу на Иван и Андрей, за да се изтъква. Току виж влязъл и в Биг Брадър… А народът се радва на зрелищата му. Но хляба нещо го няма. Вината ще я отнесе Борисов, а верният му Цецо ще се издигне по гърба му като новият Тато.
Само че е сбъркал времето…