Стивън Хокинг: Срещата с НЛО ще е пагубна за хората

3
Добави коментар
agent_T
agent_T

Стивън Хокинг: Срещата с НЛО ще е пагубна за хората

Извънземните ще ни превземат както Колумб индианците

В сериите на „Дискавъри ченъл” един от най-известните учени в света проф. Стивън Хокинг зачеква едни от най-интересните теми на нашето време.

Той признава, че е убеден в съществуването на извънземни и дори прави предположение къде са те и как изглеждат. Според него обаче срещата с тях би била пагубна за хората. Професорът я описва като първия досег на Колумб с местните американци, само че хората ще бъдем в ролята на жертвите.

По думите на Хокинг пътуването във времето е възможно и скоро ще бъде осъществено. Друга тема, на която професърът е посветил изследванията си, е краят на Вселената и угасването на Слънцето.

Стивън Хокинг не спира да работи

 

Феноменът Стивън Хокинг 

Авторът на „Кратка история на времето”, „Черни дупки, бебета вселени и други есета”, „Вселената е орехова черупка” е прекарал по-голямата част от живота си прикован за инвалидния столи и зависим от помощта на асистенти и медицински сестри, но нито за миг не е спрял да работи и да се рови из тайните на Вселената.

„Не мога да помръдна нито един мускул на тялото си, но умът ми е напълно свободен и жаден за нови открития” – признава проф. Стивън Хокинг. Последната му засега книга „The Grand Design” предстои да излезе тази година.

Стивън Хокинг е роден на 8 януари 1942 г., точно 300 години след смъртта на Галилей. Израства като напълно нормално момче. Отрано се насочва към математиката. Завършва Оксфорд и Кеймбридж, където избира космологията и квантовата физика. Злополука по време на младостта го приковава на инвалиден стол завинаги. Въпреки фаталните прогнози на лекарите, че му предстоят още 2-3 години живот, Хокинг живее 47 години след фаталната диагноза и не спира да работи.

Чудеса.нет препоръчва и: