АБВ Уведомител за Chrome!

19
Добави коментар
stylius
stylius

май 31st, 2010 Публикувано в Програмиране, Софтуер

Може би най-популярната българска уеб електронна поща е АБВ, аз самия ползвам акаунт там откакто помня, че има Интернет. От известно време има разширение за популярния браузър Firefox, но доста хора питаха за такова и за Chrome, а до сега не беше налично. За това аз се заех.

Отначало използвах API-то на АБВ, за да може браузъра да ми показва дали имам непрочетени писма, но после пуснах леко бъгавата версия публично чрез twitter. След като Нет Инфо.БГ АД ретуитнаха информацията за разширението се ентусиазирах и изчистих грешките и добавих няколко нови функционалности. Това не е официално разширение, но все пак се надявам да е полезно на тези, които ползват Google Chrome браузъра и имат поща в АБВ.

Самото разширение представлява иконка, стояща вдясно от адресната лента, върху която се появява цифра, показваща броя непрочетени писма. Преди да заработи нормално разширението, трябва да се въведат потребителско име и парола за достъп до АБВ пощата. При щракване на иконката на разширението, директно се отваря входящата папка в АБВ поща и може да се видят писмата.

Надявам се разширението да е полезно, имам още няколко идеи за развитие, след което смятам да го публикувам в директорията с разширения за Google Chrome. За момента можете да го свалите от моя блог. Ако имате идеи за нова функционалност или откриете проблем, моля свържете се с мен или пуснете коментар, за да можем заедно да подобрим това разширение.

Изтегляне на АБВ Уведомител за Chrome: ABV_Notifier_0.crx