Гергов: бТВ е Плод-зеленчук

4
Добави коментар
user24
user24

вторник, 1 юни 2010 г. 09:47 ч.

Българските медии са достатъчно големи деца,за да може някой да ги бие през дупето, смята Красимир Гергов.

За мен през годините телевизията винаги е била като Плод-зеленчук – хората отиват, отварят и си избират, каквото им хареса. Това сподели пред бТВ Красимир Гергов в навечерието на 10-годишния юбилей на медията. Така в типичния за себе си циничен стил на изразяване рекламният и медиен бос сведе формулата за добрата телевизия до продажбата на краставици и домати на пазара.

Той призна, че досега не е давал интервюта, защото има лоша дикция. Гергов каза също, че през всичкото това време е трябвало да бъде консултант на телевизията, защо законът не позволявал хора с рекламен бизнес да правят електронни медии.

Съвсем наскоро управляващите от ГЕРБ промениха закона заради Красимир Гергов и сега и лицата, които имат рекламен бизнес, вече могат да имат и свои електронни медии. След тази промяна Гергов най-после излезе на светло като един от собствениците на бТВ и ПРО.БГ.

„Българските медии са достатъчно големи деца,за да може някой да ги бие през дупето“ – така Красимир Гергов пък коментира темата за натиска върху българските медии, подхваната от президента Георги Първанов. За него начинът на издръжка на една медия определя нейната независимост. „Приемам бТВ като място за бизнес, не за влияние“, поясни рекламният бос.

Няма да позволим да има политически сили, които да плащат сметката на бТВ, каза още Гергов. Той отново каза, че няма натиск върху медиите, а само по-голям диалог.

През последните години чрез множество агенции Красимир Гергов има водеща позиция на рекламния и електронния пазар в страната, в това число телевизионни и радиостанции.

Колкото до спора между Бойко Борисов и Слави Трифонов, Красимир Гергов даде следното обяснение: „Мога да кажа, че Слави е бил един от най-близките приятели на Бойко Борисов, а сега се карат. Но ако Слави е лош човек, а Бойко не става за премиер, защо тогава не са си го казали…?“.

Според Гергов след цифровизацията на телевизията нищо няма да бъде същото, защото ще има много повече възможности. Той призна пред водещите, че най-вероятно в бТВ предстоят и уволнения, защото това се случвало при всяко едно сливане.

Накрая Гергов даде на колегите си и един съвет. „Можете да направите рейтинг, като сложите в програмата много порно. Но за това първо трябва да имате разрешение от СЕМ“, каза той.