Суета на килограм

81
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

Уголемяване на бюст, повдигане на бюст, операция на носа, импланти в прасците., фейс лифтинг, силикони на килограм… Навсякъде и по всяко време. Силиконовата индустрия все повече навлиза – тя е привлекателна, толкова суетна и болезнена, но ефикасна, мечтана и скъпо платена.

До 5 хиляди българи всеки месец се подлагат на някаква козметична интервенция. Те не щадят средства, като понякога дават и последните пари. Единствено резултатът е това, към което се стремят. Колкото до силиконовата кукла – тя е суетна, влюбена в себе си… Позволява си го, защото е с едни гърди напред…

Събота, 5 юни, 19:30 ч.
тема: Суета на килограм
автор: Даниела Пехливанова
оператор: Огнян Пенев

Кои са новите касиери в митниците, кой колко печели от контрабандата и защо корупцията в митниците продължава, разкри разследване на „Нова телевизия”.

На 1 юни репортаж на „Календар” разказа как контрабандисти плащат по 150 000 евро за контейнер цигари, за да влезе нелегално в страната. В сумата влизат отчисления за всички държавни служители, които трябва да си „затворят очите”, за да мине контрабандната стока безпроблемно през границата. Цигарите се маскират в камионите с т.нар. „тапа” или „кожух” от друга стока – например плат или зеленчуци. Така вместо да заплатят дължими митни сборове от 900 000 евро – акциз и ДДС, контрабандистите плащат едва 15 % от тази сума или 150 000 евро за подкуп. Парите се дават на т.нар. касиери. Това са добре облечени бизнесмени, които разпределят отчисленията към държавните служители, твърдят вносители.

В доклад на МВР с анализ за контарбандата се съдържат няколко имена, твърдят източници на „Нова телевизия”. Въпросният доклад беше изпратен от вътрешния министър на премиера. Като „касиер” на митницата се сочи бизнесмен по прякор Новия.

За него се знае, че се занимава със строителство на МОЛ-ове и е работил в безмитна зона – Русе. Притежава казина, чийто управител е синът на висш директор на агенция „Митници”. Преди години е имал обща фирма в съдружие с Големия Маргин. Другите имена, посочени в доклада, са на четирима митничари с прякори. Веско и Ел Би работят в митническото разузнаване. Захарчо отговаря за митническите режими. Шушумигата контролира митниците в Югозападна България. ..

Цялото разследване за „Касиерите” – тази неделя в „Темата на Нова”.

Неделя, 6 юни, 19:30 ч.
тема: Корупцията в митниците продължава…
автор: Диляна Гайтанджиева
оператор: Десислав Митов