Първи снимки от „Живите мъртви“ на Дарабонт

11
Добави коментар

Първи снимки от „Живите мъртви“ на Дарабонт

от fpsy » 03.06

“The Walking Dead” е телевизионна екранизация по изключително успешния и популярен комикс със същото име на Робърт Къркман, която ще се завърти по АМС тази есен. Засега обещанията са за шест епизода в първия сезон, но ние изпитваме силно съмнение, че при успех, нищо чудно вторият сезон да е около двадесет, двадесет и четири епизода.

Историята, разбира се, е позната и ни отвежда във време, когато светът е обхванат от зомби апокалипсис. Живите мъртви бродят по земята в търсене на човешка плът, а малка група отчаяни хора обикаля в търсене на безопасно място за живеене. Както винаги става в този род филми, хората откриват, че най-голямата опасност се крие между тях, а не в ордите зомбита.

Специалисти по комикса са на мнение, че при все познатите елементи, сюжетът е развит великолепно и определено ще има какво да видим. Една от най-големите гаранции за това е името на Франк Дарабонт, който споделя, че иска да направи филм за зомбита още от времето, когато на 14 години за пръв път гледа “Нощта на живите мъртви” и ни уверява, че това, което ще видим, ще бъде вдъхновено от митологията на Джордж А. Ромеро. Ние няма как да не повярваме, че той ще направи нещо стойностно, тъй като е отговорен за три от най-добрите екранизации по произведения на Стивън Кинг – „Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път” и „Мъглата”.

Други имена замесени в проекта, които вдъхват доверие са тези на Гейл Ан Хърд („Терминатор”, „Пришълците”) и продуцента и сценарист на „Декстър” Чарлз Егли.

На сайта на „Bloody disgusting” можете да видите още няколко впечатляващи снимки на различните фази на разлагане при зомбитата.

Пусни коментар