Интериор в стил „Сексът и градът 2“

3
Добави коментар

„Кари се опитва да обзаведе новия апартамент, превръщайки го в модно кътче за двама“, казва дизайнерът на продукцията – Джеръми Конуей.
За тази цел Конуей и декоратора Лидия Маркс от Marks & Frantz, създават модерен интериор, съчетаващ типично мъжки елементи, като старинни мебели от тъмно дърво със закачливи цветни килими и тематични, ботанически тъкани.
Но филмът показва не само семейното кътче на младоженците, а също така и вдъхновяващи интериори от жилищата на Шарлот (Kristin Davis), Миранда (Cynthia Nixon), чисто новият Times Square офис на Саманта (Kim Cattrall) и дори луксозен хотел, обзаведен в марокански дух…

Всекидневната на Кари и Тузаря е обзаведена със софа от Montauk Sofa , тапицирана в син, вълнен мохер от Donghia и комплект ретро кресла в сиво-бежаво.
Светлата възглавница с флорални елементи и птици от Paul Smith за The Rug Company добавят класически „Кари“ нюанс.

Имайки в предвид, че Кари не може да готви, Конуей създава дизайна за кухнята и трапезарията в стил „Тузаря“, включвайки стилни акценти, като морско-сините облицовъчни плочки от Heath Ceramics, с които е декорирано кухненското пространство.

В трапезарията забелязваме, състарен полилей от Property над френска махагонова маса в стил 40-те от Alan Moss.Ръчно направените столове са тапицирани с платове от Lee Jofa.

В антрето на Кари и Тузаря виждаме нестандартен стъклен полилей от Lindsey Adelman Studio.

Спалнята на Кари и Тузаря е поразително съчетание от модели и текстури. Таблата на леглото е покрита с плат от Kravet, тапетите са в стил Рококо от Lee Jofa, а спалният комплект е от Anichini.

Гардеробът е функционално разделен на „негово“ и „нейно“ кътче – на Тузаря в ляво, а на Кари в дясно. „Помещението е доста по-скромно от това в първия филм“, казва декоратора Лидия Маркс, но „уоу“ елементите са скъпата дървесина и модерната функционалност на отделните модули.“

Понякога Кари „потъва“ в гардероба на бившия си апартамент, който също е включен в продължението на филма.
„Това е като сандък, пълен със съкровища.“, казва дизайнерът Джеръми Конуей – „Пълно е до горе със смели модели и ярки цветове“. Помещението е декорирано от the Rug Company, чиито продукти са използвани в повечето интериори от филма. Дизайнът на техните килими се създава от модни дизайнери, а какви други интериорни елементи биха били по-подходящи за отдадената на модата Кари?

Това шикозно местенце е точно копие на апартамента на Кари от първия филм. В дневната виждаме кресла, тапицирани с платове от Wolf Home, съчетани с кокетна, коктейлна масичка от ABC Carpet &Home.

Кухнята заема централно място в апартамента на Шарлот на Парк Авеню. Джеръми Конуей е избрал бялата палитра да служи като фон на изобилието от сладкиши 🙂 Декораторът Лидия Маркс добавя цветни акценти, като завеските в пастелни тонове и кухненските уреди с големи червени бутони от Wolf. Сиво-белите теракотени плочки добавят ретро нотка в целия интериор.

Най-модернистично обзаведеното помещение от целия филм е офисът на Саманта. Решено в стил минимализъм, то включва бюро от Vitra, искрящо бели аксесоари и зашеметяваща гледка към Times Square. „Интериорът е абсолютно в стил „Саманта“, казва дизайнерът Джеръми Конуей. „Големите билбордове, рекламите…енергията, лъхаща от Саманта е из цялото помещение.“

Къщата на Миранда в Бруклин е най-„земното“ и предразполагащо към релакс кътче в целия филм. От семплата кухня, декорирана с ретро детайли и решена в пастелни тонове буквално лъха уют.

Сцените от Абу Даби във филма бяха предварително заснети в хотел извън Маракеш в Мароко. На тази снимка виждаме как момичетата се наслаждават на коктейлите си, облегнати на металния парапет на терасата и част от пищния интериор на хотела.