Запознанства 18

2
Добави коментар

В проведеното сред 12 хиляди граждани, проучване върху Българската сексуалност, се потвърди бумът на сайтове за запознанства. Поне един човек на всеки десет вече си е правил регистрация и е използвал услугите на такъв сайт.

Сред най-големите сайтове са Аха, Елмаз, Сладур, но непрекъснато се появяват нови сайтове. Хиляди онлайн потребители влизат в такива сайтове с най-различни цели. Някои от тях търсят сериозна връзка, други търсят приятелство и сродна душа, а пък трети искат да разширят контактите си и да си намерят нови възможности. Разбира се има още една група, която просто търси забавления, като си намери нови партньори за секс. Това са мъже и жени без никакви задръжки, които не се притесняват да кажат какво търсят.

Любовта и секса в Интернет

В днешни дни Интернет отдалечава хората, като ги превръща в социопати, които не излизат от къщи и контактуват с другите само виртуално. Какви ли не страшни неща сме чували за Интернет?! Днес, по всичко личи, че всички предупреждения са опровергани от фактите. Според голямо проучване на сексуалното поведение на гражданите, най-новите начини на запознанства и общуване, са неделима част ежедневието не само на мъжете, но и на жените. Повече от 15 процента от запитаните (15 процента от жените и 18 процента от мъжете) вече са си направили регистрация в сайт за запознанства.

Интернет свалячите принадлежат предимно към по-младите генерации. Тъй като става въпрос за една сравнително нова технология, изобщо не е учудващо, че младите посещават сайтовете за запознанства най-много (над 1/3 на възраст 18-24 вече са го правили). Въпреки че някои мъже смятат, че жените не разбират от техника или технологии, цифрите доказват обратното. При най-младата група, пропорцията на жените, които се регистрират е равна на тази на мъжете, а при 18-19 годишните дори по-висока (съответно 36 и 24 процента). За сметка на това в групата между 25 и 39 години, мъжете, които се регистрират са двойно повече.

Виртуалните запознанства с цел реални срещи

Виртуален живот, аватари … дали тези виртуални срещи имат бъдеще или са обречени да се останат само в мрежата?. Тази анкета хвърля светлина по въпроса. От 4 до 6 % от жените на възраст от 18 до 35 години вече са имали връзки с партньори, намерени в Интернет. При мъжете този процент е между 7 и 10 % от тези, които са от 18 и 40 год. Явно, общуването в сайтовете за запознанства се пренася и в реалността.

Начините за връзка, които предлагат такива сайтове позволяват малко или повече „реален контакт“: видео чат, лични съобщения, коментари по снимки, виртуални подаръци, чат. Това позволява на потребителите да опознаят човека срещу тях и да решат бързо дали го искат или не. В морето има много риба, а тези сайтове ги предлагат почти на готово.

Едно по-ново явление са сайтовете за разкрепостени, тоест за запознанства за секс. Те набират все по-голяма популярност сред всички възрасти, защото обединяват група хора с ясни цели и желания, поставяйки на съвсем ясна основа отношенията им за в бъдещите.