Как да не си усложняваме живота

17
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

По всяка вероятност сме направили живота си по-сложен, отколкото трябва да бъде. Можем да не вредим на себе си, а напротив – да помогнем на щастието да се настани трайно в живота ни. Как да го задържим? Отговорът на този въпрос за някои е философска истина, а за други – прости правила.

Постигането на здраве, щастие и енергиен баланс се свежда до решението да се съсредоточим повече върху позитивното, отколкото върху негативното, и да живеем по начин, духовно съвместим с истината. Само тези две задължения са достатъчни да позволят на силата, която се съдържа в нашата биологична система, да влияе положително на съдържанието и посоката на живота ни.

Всички ние сме длъжни да научим едни и същи истини и да позволим на нашето Божество да работи в нас и чрез нас. Това е проста задача, макар и нелека. Когато обаче осъзнаем какво се иска от нас, ние ще го искаме и от себе си.

Обстоятелствата и хората в нашия живот са различни, но предизвикателствата, които те ни поднасят не се различават, също както влиянието, което тези предизвикателства оказват върху нашето тяло и дух. Колкото по-добре научим тази истина, толкова по-бързо ще развием символното зрение – способността да виждаме отвъд илюзиите на материалния свят и да разпознаваме урока, който ни се предлага от житейските предизвикателства.