Под знака на кое оръжие сте родени – I част

10
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Дванадесет на брой, тези знаци са символизирани от оръжия. Съществуват четири къси, четири средно дълги и четири дълги оръжия. Късите са най-слабо облагодетелствуваните от съдбата, дългите създават най-блестящи възможности за родените под техния знак.

Вашето оръжие според рождената ви дата. Или по-точно кое е вашето начално, отправно, основно оръжие?

Нож: 24 август – 23 септември. Зодия Дева

Ако вашето оръжие е ножът – Вие сте родени или от родители работохолици, или безделници. При всеки случай от вас се очаква да постигнете нещо голямо. Ножът може да работи, но неговата незрялост го превръща в разпиляно, често мързеливо, непредвидливо и лишено от амбиции същество. Той е методично недисциплиниран, за да не кажем независим, ножът познава само един закон – на най-малкото съпротивление. Прилага го безотказно. Дори в любовта не е разточителен. Не е чувствен, а по-скоро мечтател. Ножът не страда, когато му се подиграват. Малко мазохист, той намира удоволствие в една своего рода пасивна съпротива и преживя обидите, които не му се спестяват. Стои на разстояние от обществото, което мрази и оспорва, защото е … „на нож“ с всичко организирано. Надарен с буен характер, неговата първична агресивност не е никак ефикасна. А би било добре да използва инстинкта си, който е много точен. Често ножът обича природата, има усет към поезията, а понякога дори и артистични дарби. Твърде затворен в себе си, този истински бездомен котарак не ще съумее или няма да поиска да използва добрите си качества. Каквото и да става, ножът се утешава с мисълта, че няма къде да „падне“ по-ниско…

Другите оръжия и ножът: Камата изпитва известна симпатия към ножа, който може без затруднение да премине в тази по-горна степен. Не се обичат много с Касапският нож. Джобният нож би предпочел да „пукне“, отколкото да се “издигне” до касапски. Кинжалът унищожава ножа, без да му мигне окото. А да стане кинжал, ножът не може и да помисли. Топузът полага усилия да помага. Боздуганът е щедър. Ножът може дори да влезе в неговите редици. Брадвата е толерантна. Помага на ножа, без да го разбира. Той би могъл да стане брадва чрез поезията. Сред ножовете също има самоуци. Веригата презира ножа, който прави всичко възможно, за да не й се хареса, и ако някой ден той стане верига – чрез парите, което се случва рядко, ще продължава да я дразни, ей така, за собствено удоволствие. За сабята сякаш ножът не съществува. Тя го игнорира. копието гледа на ножа със симпатия. Прашката е най-големият съюзник на ножа. Винаги е готова да му помогне, особено ако той притежава качества на творец, които я интересуват. Ножът може да се превърне в прашка. Лъкът има по-слабо изявени симпатии, защото е предпазлив, но пък по-силен от прашката, лъкът може да помогне на ножа, ако реши, че си струва труда… Да не забравяме, че и прашката, и лъкът могат да изстрелят нож вместо камък или стрела.

Кама: 21 март – 20 април. Зодия Овен

По-дълга и по-опасна от ножа, камата може все пак да улучи противник само при условие, че с нея се борави ловко. Честна и лоялна, но малко груба, камата не е никак амбициозна. Мечтите й са скромни – да се сдобие например с малко магазинче – мечти, които може да осъществи благодарение на своето упорство. Защото камата жертвва решително и на драго сърце настоящето за сметка на едно хипотетично бъдеще. Веселяк, прилежен, смел човек, роденият под знака на камата не блести ,- но е симпатичен и вдъхва доверие.Изпълнена е с дребни качества, твърде нужни в ежедневието, както и с непоносими дребни недостатъци. Много общителна, тя контактува умело и тъй като е щедра, безкористна и безгрижна, на драго сърце би заменила единствената си риза… срещу една широка усмивка. Макар и гореща почитателка на утъпканите пътища (където се чувствува сигурна), камата е коварна и в случай на конфликт може да стане опасна, защото тази боязливка притежава голяма физическа сила и никога не пресмята последиците от своите действия. По-скоро човек на физическия, отколкото на умствения труд, камата е надарена с голяма жизненост, желязно здраве и неизчерпаема енергия. Крайно сантиментална и твърде романтична, тя е ненаситна в секса, но, общо взето, не е сложен характер. Има голямо желание да напредва, като прескача стъпалата, а е само бедна роднина на оръжията с по-голям размах и това я прави изключително уязвима.

Другите оръжия и камата: С ножа те общуват и си допадат. Касапският нож не се доверява на нейната шумна веселост и жизненост. Усетът му за организация му пречи да приеме камата в своите редици. Смята, че я превъзхожда. А пък камата често се задъхва в желанието си да догони ножа. С Кинжалът трудно се разбират. Боздуганът има слабост към камата и двете оръжия умеят да си служат едно с друго. Те са често съучастници и се допълват. Брадвата покровителства камата и я глези. А камата й се възхищава! Веригата харесва камата и често й засвидетелства бащинска обич. Отлично знае как да си служи с нея и да използува качествата й. Поласкана, камата често се оставя да я измамят… Със сабята рядко общуват. Също като веригата, копието си служи с камата, но проявява по-голяма щедрост и внимание. Тя го обича и често му прави услуги. Случва се прашката да си послужи с камата за някои свои битки. Уви! Тя често я изтласква несръчно на преден план, за да й помогне… Ето защо камата по-скоро се дърпа: тя се бои от ентусиазма на прашката и не обича много по-висшите оръжия да се отнасят с нея като с равна. Вижда нещо подозрително в това отношение. По-сръчен, лъкът може да се бие заради камата, но никога не я използва: не му е необходимо.

Касапски нож: 22 юни – 22 юли. Зодия Рак

Касапският нож е инструментът на месарите и колбасарите, ето защо без съмнение той е оръжие на специалисти, на хора, които упражняват определен занаят след усърдно чиракуване. И наистина това е оръжието на дребните, прилежни и работливи търговци и на занаятчиите.Роб на занаята си, касапският нож е дисциплиниран, консервативен, трудолюбив и бавен, той дълго мисли, преди да действа. Понася зле превратностите. Изненадите го плашат и най-малките спънки го объркват. Той иска спокойствие! Ненавижда празните мечти, безредието, бъркотията и… маскарада. Не обича да се върти в омагьосан кръг. Противник е на непредвиденото, унищожител е на новите идеи. Касапският нож обича да го харесват и може дори да положи усилия в тази насока. Ако се представи случай, понякога създава впечатлението, че е веселяк … стига само случаят да не се представя твърде често. В действителност касапският нож предпочита самотата и топлината на домашния уют… Разходка извън града, малка кола, телевизор, платеният годишен отпуск – и ето ти касапския нож щастлив. В любовта не е сантиментален, нито романтичен, но често е верен: защо да си усложнява живота? Макар че обича порнографията, той е доста голям пуритан, особено в семейството.

Другите оръжия и касапският нож: С ножът има пълна несъвместимост на настроенията. Наивна, камата му се възхищава. С кинжалът не изпитват особени симпатии един към друг. С Топузът се отнасят като равни, но не изпитват безумна любов един към друг.С Боздуганът изпитват взаимно уважение. С Брадвата се обичат много. Брадвата е социалното стъпало, за което касапският нож охотно мечтае, и с основание. С Веригата ке познават слабо, но често изпитват взаимна симпатия. За Сабята касапският нож е част от друг свят. С Копието се ценят взаимно, но копието се държи на разстояние. С упорство касапският нож може успешно да стане копие. Но той рядко упорства. Прашката не обича много консерватизма на касапския нож и се бои от неговата липса на фантазия. Лъкът рядко ще подаде ръка за помощ на касапския нож. Той пък от своя страна не мечтае за велики дела.