Красиви нощни лампи за детската стая

78
Добави коментар
lucynda
lucynda

17.06.2010 г.

Обзаведете детската стая с тези оригинални и красиви нощни лампи, декорирани с животински мотиви. Освен че са много очарователни, те са и интересни като ефект, тъй като са направени на два пласта – едната фигура се вижда на преден план върху абажура на лампата, а другата се появява на заден план, като сянка. Вижте повече подробности за проекта:

Необходими инструменти и материали:

* нощна лампа с полукръгъл абажур * шаблон за животинската декорация (някой от двата готви шаблона, показани по-долу или направен от Вас) * цветен картон – зелен за декорацията с птички или кафяв за декорацията с коалите * макетно ножче * спрей-лепило * лепило за декупаж * четка

Инструкции:

1. Свалете някоя от двете схеми по-долу и ги оразмерете спрямо абажура на лампата, която ще декорирате. Долния и горния край на схемата трябва да съвпада в двата ръба на абажура. Принтирайте избраната фигура върху тънък цветен картон (или пренесете контурите й върху картона от обикновена хартия). Ако ще използвате свой собствен шаблон, оразмерете го предварително и решете в какъв цвят ще бъде той.

Наслагване на елементите:

2. Използвайте макетно ножче, за да изрежете местата върху картона, които са с прекъснати линии. Отворите за очичките можете да направите и с молив или друг подходящ инструмент.

3. Изрежете изцяло фигурката по контурите (непрекъснатите линии).

4. Леко напръскайте гърба на по-голямата фигурка със спрей-лепило и я залепете от външната страна на абажура. Притиснете внимателно, за да залепне картонът добре.

5. Хванете абажура и го поставете срещу източник на светлина, за да поставите фигурките на заден план (листата на дръвчетата или малката коала). Целта е фигурките да съвпадат визуално така, че да оформят цялостен образ – листата да изглеждат така, сякаш са върху клончетата, а малката коала – върху гърба на майка си. Фоновите фигурки залепете от вътрешната страна на абажура с малко лепило за декупаж или друг вид подходящо лепило. Оставете да изсъхне.

6. С четката нанесете върху вътрешната и външна страна на абажура тънък слой лепило за декупаж, за да запечатате декорацията на място.

Забележка: Ако абажурът на нощната лампа не е полукръгъл, а стандартен, разположете декорацията изцяло върху външната му част, като задната фигурка трябва да е разположена огледално и на правилното място – така, когато се погледне отпред, контурите й (по-точно светлосянката, която тя образува от светлината) ще съвпадат с тези на основната фигура.