Почит за Леа Иванова на джаз фестивала в Банско

22
Добави коментар
vania58
vania58

С концерт в памет на легендарната Леа Иванова се открива тринадесетото издание на международния джаз фестивал в Банско. Той ще се проведе в прохладния курорт по традицията  от 8 до 13 август.  Любителите на джаза ще се срещнат със световноизвестни джазови изпълнители от четири континента. Жители и гости на града ще преживеят отново магията на музиката пред откритата сцена на площад „Н.Вапцаров“.

Изненада за почитателите на джаза ще бъдат гостите в предфестивалната вечер на 7 август – на сцената ще видим пеещата актриса Деси Тенекиджиева, а за финал песни на Леа Иванова ще представи популярната във Финландия и Швейцария гласовита българка Мери Танева. Тя има зад гърба си повече от 20-годишна кариера в чужбина. След завръщането си на родна земя тя избира за дуети ненадминатия Васил Петров. Заедно с него Мери откри певческия талант на холивудската звезда Бен Крос, който е близък приятел на родния Франк Синатра.

През последните години Мери Танева е неразделна с Васил Петров, който отново си е запазил ВИП-апартамент в Апартхотел Лъки Банско, традиционен партньор на престижния джаз фестивал. В същия хотел вече има резервация и музикалната му половинка, както и куп звезди на фестивала като Камелия Тодорова, колоритната соул певица Йоланда Грейвс, която пристига специално за събитието от САЩ, No square Quartet от  Франция и други.

Джаз Фестивал Банско 2010