Бум на пациенти с изгаряния в Пирогов

3
Добави коментар
user24
user24

четвъртък, 17 юни 2010 г. 14:50 ч.

 

Снимка: BNEWS, Агнес Асенова

Леглата в Секцията по изгаряния и пластична хирургия на Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ са препълнени и места няма, съобщиха от пресцентъра на болницата.

За бум на пациенти в Секцията по изгаряния и пластична хирургия на „Пирогов“ информираха от пресцентъра на болницата. В момента там се лекуват 75 пациенти с изгаряния, а местата са само 60.

Това наложи да се разкрият допълнителни легла,

съобщи началникът на секцията по изгаряния проф. Огнян Хаджийски.

Само през последните два дни са били приети двама мъже с 30% изгаряния след взрив на газови бутилки.

Проф. Хаджийски предупреждава още да не се прекалява със солариумите и да не се спи на плажа през горещите летни дни.

За опасността от прекаленото вманиачаване по изкуствените лъчи и по изкуствения тен специалистът посочи препатила пациентка, която е получила изгаряния по цялото тяло, вследствие на „препичане“ в солариума.

Друг пациент пък заспал на плажа

и получил изгаряния по краката. Мъжът взел да се лекува сам, вследствие на което си е одкарал възпаление на изгорената кожа. Предстои му консервативно лечение, съобщи проф. Хаджийски.

Неписано правило е, че слънчевите лъчи стават все по-вредни

с изтъняването на озоновия слой над планетата Земя, особено между 14.00 и 16.00 часа следобед, и то без да сте се унесли в дрямка на плажа. А освен рани по тялото, прекаляването в пиковите часове на летния ден може да ви докара не приятен златистокафяф загар, а грозен рачешки тен.