Издръжлив външен хард диск с USB 3.0 интерфейс – Pixel Media

1
Добави коментар
sasho
sasho

Издръжлив външен хард диск с USB 3.0 интерфейс

17 юни 2010, 17:51

Transcend StoreJet 25M3 получи SuperSpeed USB 3.0 сертификат

Водещият производител на мултимедийни и сторидж продукти Transcend увеличава предложенията от скоростен клас. Моделът StoreJet 25M3 е получил сертификат от USB Implementation Forum за съвместимост със стандарта USB 3.0. Портативният 2,5-инчов външен диск е представител на „издръжливата” серия, която е заслужила одобрението на военните в САЩ за своята здравина.

Все повече производители на мобилни и настолни компютри доставят машини с USB 3.0 портове. Transcend StoreJet 25M3 предлага отлична възможност на потребителите да усетят сами подобрението от USB 3.0 спрямо USB 2.0. С впечатляващи скорости на трансфер до 90 MB/s (в режим USB 3.0), StoreJet 25M3 позволява да се копират големи файлове, без да се губи ценно време в чакане.

Наследявайки славата за висока удароустойчивост на серията Transcend StoreJet M, моделът StoreJet 25M3 използва комплексна тристепенна система за защита против удар. Тя включва поемащо вибрации и пазещо от изплъзване силиконово покритие, подсилен корпус, който разпределя равномерно силата на евентуалното въздействие, и вътрешно окачване (демпфер) на интегрирания 2,5” диск.

StoreJet 25M3 покрива строгите стандарти за надеждност (издържане на падане – Drop Test) на американските военни (MIL-STD-810F 516.5), с което има репутацията на един от най-здравите портативни носители на информация. Предлага се с капацитети 500 и 640 GB.

Форумът на внедрителите (USB Implementers Forum – USB-IF) се счита за „златен стандарт” за тестване на USB продукти. Той е създал Програма за съвместимост с USB 3.0 (SuperSpeed USB), за допълване на спецификацията и за оценяване на съвместимостта на реални USB устройства. Сертификацията на StoreJet 25M3 и на появилия се преди него StoreJet 25D3 не само разрешава на Transcend да носи официалното SuperSpeed USB лого, а също така дава увереност в качествата и производителността, твърдят експертите от USB-IF.

Информация за актуалните продукти на Transcend можете да получите на сайта на компанията www.transcendusa.com, или чрез сайта на официалния дистрибутор Диджи Електроникс.

назад

предишна новина

следваща новина