Вадят от гроба шахматиста Боби Фишер

5
Добави коментар
velikcden123
velikcden123

Това съобщава Би Би Си, цитирана от „Фокус“. Тестът трябва да покаже дали Фишер е биологичен баща на 9-годишния Джинки Юнг от Филипините, както твърди неговата майка, съобщи телевизия RUV, цитирана от БГНЕС.
Шахматистът, който почина през януари 2008 г. на 64-годишна възраст, бе погребан в Северна Исландия. Той не остави завещание.

В продължение на 2 години роднините му водят битка за неговото наследство, което се оценява на 2 милиона долара. Освен дъщерите на Фишер, към парите имат претенции вдовицата му Мийоко Ватай, двама племенници, както и американското правителство, на което дължи данъци.

Според RUV се е появило ново доказателство в полза на филипинската връзка – Фишер е превеждал пари на майката на Юнг между 2006 и 2007 г.

Роденият в САЩ Боби Фишер, който победи руския световен шампион Борис Спаски в Рейкявик през 1972 г., прие исландско гражданство през 2005 г., за да се спаси от депортиране в САЩ. Той бе издирван, че е нарушил международните санкции, играейки в шахматен турнир в Югославия през 1992 г.