СИСТЕМИ ЗА ЗАЛАГАНИЯ: стратегии за залагане

2
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

# Мартингейл е една от най-популярната и възможно най-рисковата система. При нея основния принцип е, че след всеки загубил залог сумата се удвоява. Например ако започнем със залог от 1, 2, 4, 16, 32 и т.н. Ако залогът ни е печеливш то отново започваме от 1. Залага се винаги на коефициент >=2. Презумпцията зад тази стратегия е, че печелившия залог в който и момент да излезе ще компенсира загубилите до момента залози. Съществуват огромен брой разновидности зад тази система, но като цяло тя си остава най-рискова тъй като при едно лошо стечение на обстоятелствата (лоша серия) ще се наложи да рискуваме голяма сума на дадено събитие.

# Числата на Фибоначи е система много подобна на Мартингейл като разликата е в стъпките с които се увеличава дадения залог при загуба: 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89…и т.н. При загуба се отива една стъпка нагоре. При печалба се връща 2 стъпки надолу. Играят се събития с коефициенти >=2. Системата е доста по-неагресивна от Мартингейл.

# Д’Алемберт е система подобна на горните две като при загуба залога се увеличава с една единица, а при победа се намалява с една единица. Например: залагате 1 и печелите, залагате отново 1, губите и залагате 2 (увеличавате залога с 1); губите и следващия залог е 3 (увеличавате залога с 1); губите и следващия залог е 4 (увеличавате залога с 1); печелите и следващия залог е 3 (намалявате с 1).

# Пароли е система точно противоположна на Мартингейл: сумата се увеличава с всеки спечелен залог и при всяка загуба се започва от начална позиция. Увеличаването на залозите пропорционално: 1, 2, 4, 16, 32… като при тази система е важно предварително да определите до коя стъпка ще играете преди да започнете отначало.

# 1-3-2-6 Система е подобна на системата Пароли, като вместо да увеличавате залозите прогресивно (х 2) следвате стъпките 1-3-2-6, а ако загубите се връщате в началото (на 1). Системата е завършен цикъл при който след стъпката 6 се връщате отново на 1.