Най-голямата тайна на Австралия

10
Добави коментар
dexterbg
dexterbg

Най-голямата тайна на Австралия

Публикувано на 2010-06-18 14:07:35

Антрополозите  се чудят откъде се е взело  местното население на Австралия и защо езикът на аборигените не прилича на никой друг в света.

Според една теория , те са дошли там преди 40 хиляди години след потъването на Атлантида. Мистичната хипотеза се основава на  това, че аборигените  притежават умения, близки до фантастиката. Те, например,  могат да   „надушват“  вода от километри, Шаманите им пък, освен силата на магията, владеят един много специфичен крясък. След като го издадат, звуковата вълна убива всичко живо в радиус от 3 километра. Никой не може да обясни кой е обучил аборигените  на радиестезия и онова, което КГБ нарича психотронно карате.

Из целия континент Австралия има над 125 хиляди скални рисунки, като една част от тях са недостъпни и само старейшините имат право да ги доближават.  Над тях тегне много тежко табу. Изображенията са разпръснати из най-непристъпните  пещери в националния парк Какаду и  Нов Южен Уелс. На рисунките се виждат хуманоидни същества със скафандри, които са изобразени  с много интересни аеродинамични и пречупени линии.

Уфологичните сюжети са от времето, което аборигените наричат „Времето на сънищата“. Според специалистите Дриймтаймът  е понятие, което означава период, преди времето да е започнало. Много странно е, че местните племена говорят много езици и диалекти, но нямат дума за минало и бъдеще.

Най-свещеното място на континента е  гигантски червен пясъчник. Белите го наричат Ейърс, но  всъщност името му е Улуру, което  на местния език означава „Велик камък“. Скалата не се вписва в равнината, тя  изниква от нищото и е дълга повече от 2,4 километра.

Аборигените вярват, че техните предци са създали  човека, животните, скалите, хълмовете и реките. Духовете им  пък са създали  тези скални рисунки.  Местните хора вярват, че след като си отидат от този свят, те се връщат в скалите и живеят зад изображенията.

Аборигените отиват там,  за да черпят сила и вдъхновение, те вярват, че енергията на предците живее в камъка.

Много интересно е явлението бумеранг. Според местна легенда,   гущероподобно разумно същество  канджу е завещало оръжието на коренното население, за да оцелее в суровата пустош.  Удивително е как около 20-30 хиляди години  преди Христа, едно племенно съзнание ще роди такова оръжие. То е съвършено  в аеродинамично  отношение, поразява целта и се връща на мястото на изстрелване.

Напоследък дори доста консервативни  учени допускат възможността във Времето на сънищата аборигените да са осъществили  контакт с извънземна цивилизация.  Това може да се види и от скалните рисунки. Полученото познание обаче,  шаманите  предават само на избрани индивиди от общността.

Тази статия е публикувана в категория Любопитни факти.
Ако ти е харесала, помогни ни да я популяризираме, като я споделиш с приятелите си в социалните мрежи. Натисни някой от бутоните по-горе.