Близки срещи от третия вид

51
Добави коментар

« публикувано на 21-06-2010 @ 10:49 am »
фотография: Roman Catholic Blog
слушайки: Elton John & George Michael – Don’t Let The Sun Go Down On Me

Има мъже. Има жени. Или обратното. А има и обратни, дето си падат по-разностранни сексуални аритметики. Истинско приключение е да си хомосексуален (или да споделяш някаква друга сексуалност от хетеро версията). А още по-яко е да парадираш с това, центрирайки вниманието върху себе си като жертва или нетолериран персонаж.

Но от много мрънкане и рев срещу нетолерантните, в крайна сметка “малцинството” се превръща в по-яростна, озлобена и тежка за контрол тълпа от “обикновените”, които не споделят убежденията и не парадират като “по-специалните”.

На 26 юни 2010 г. в столицата ни, за трети път в българската хомосексуална ист[о/е]рия, ще прайдват със своите свят и личност всички ЛГБТ членове, членки, подкрепители и толерители на “начинанието”. Още от днес, 21 юни, започват дебати в “Червената къща”. Темите хем са ясни, хем не са. Вероятно ще се говори за нещо хомосексуално, макар в предните (им) годишни сбирки достатъчно (?!) да е изговорено по темата.

Освен шествието на гордостта, явно с друго не можем да се похвалим, ами трябва гейовете да си развяват байряците по улицата, за да се почувстваме достойни, ще има и представяне на първия по рода си алманах за “Куиър изкуство в България”. Какво е “куиър”? А, да! Това е нещо като “прайд”… Изгъзица!

Както и да е – вземките от ингилизкото потекло не ме интересуват, аз също ползвам чуждици. Обаче ме радва следното:

Деница Георгиева от Music Idol е сред първите, които подкрепиха третия гей парад в София.

Какво означава “подкрепиха”? “Подкрепям” в контекста на гей парад?! Простотия до шия. Докато има парадиране, ще има и лумпенизация от разни неначетени поддръжници на отминал (добре де, задрямал във времето) социопатен режим. Последните – създаващи проблеми на първите, които пък от своя страна ги дразнят умишлено.

Какво значи да се покажа, че съм гей и да се разхождам демонстративно из града?! Бъди си гей. Шибай се наляво надясно, с когото ти падне, пазете се от болести, както и хетеросексуалните го правят, не пречи на другите с досадното си парадиране. Да, пречка е! Всеки един повод за показно разделяне на групички е вдигане на ръка по посока черната дъска, върху която са изброени десетки социални неприятности.

Но това са от онези безсмислените “спорове”, в които и едните и другите си бръщолевят, без обаче да се изслушват, камо ли да се чуват какво приказват.

Подкрепяйте се, събирайте се, купонясвайте си, чукайте се – не ми пука! Ама с цялото това прокламиране на права и свободи сами си търсите белята. После Расате ви бил виновен… Като го бие тока, що го дразните? В дома на обесения не се говори за въже, пичове и пички!

Или накрая ще стане като в щатите – в момента най-големите расисти са именно чернокожите (или нека обобщим всички останали преселници – цветнокожи, макар че и бялото е цвят), т.нар. афро-американци. Хората от скука си търсят повод да се покажат, за да бъдат забелязани (или бити). Сочат с пръст тези, на които вероятно не са приятни, с цел да привлекат още внимание.

Щуротии… пълни щуротии! Живейте си живота, парадирайте с нещо по-смислено, а не със сексуалността си. Не сме в инквизиционни времена, не правете от мухата слон и не подклаждайте излишен огън!

Ако обичате, разбира се… ако не – носете си кръста на гърба, после няма кой да ви съчувства! Така, както човек сам може да си го начука, не би могъл дори Роко Сифреди да го стори!