Днес – Международен ден на музиката

3
Добави коментар

Празникът е започнал да се отбелязва през 1982 г. във Франция и се е развил изключително в международен план за последните двайсет и седем години.

21 юни е Международен ден на музиката. Празникът е започнал да се отбелязва през 1982 г. във Франция и се е развил изключително в международен план за последните двайсет и седем години. Днес Денят на музиката се отбелязва в над 120 страни и 350 града.

Популяризиран от френския министър на културата Жак Ланг, този празник има за цел да разпространява музиката по два начина – да насърчава аматьорите музиканти да свирят по улиците и да помага на възможно най-голям брой хора да се наслаждават на музиката. След 15 години той е популярен както в Европа, така и по света. Тази година българското издание на Празника на музиката е с тема градската култура – хип-хоп, рап, брейк денс, графити и реномирани DJ. Този тип култура се е родила в 80-те години и сега добива статута на артистично движение.

Музиката е непреходният начин за общуване между хората, език, който не се забравя и с който се комуникира по-лесно. Да изразиш чувствата си чрез музика е истински талант.

Източник: Е-79.com

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели