Съвети за добър живот

10
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Има няколко лесни правила, които ще ви помогнат да живеете хубав живот в добро здраве.

Менюто трябва да съответства на възрастта ви!

Първите бръчки ще се появят много по-късно при жените на 30 години, които ядат например повече ядки и черен дроб. За хората над 40-те е полезен бета-каротинът, който се съдържа особено в морковите и другите плодове и зеленчуци с жълт и червен цвят. Над 50 години калцият поддържа във форма костите, а магнезият – сърцето. Мъжете над 40 години се нуждаят и от селен (който се съдържа много в сиренето и бъбреците) – този минерал способства за премахването на стреса. Хранейки се с риба, силният пол над 50 ще защити сърцето и кръвоносните си съдове.

Работата е по-полезна от излежаването!

Този, който не работи, изглежда средно с пет години по-възрастен, смятат изследователите. Според социолози, някои професии спомагат за запазване на младостта.  Дори няколко минути спортни занимания дневно удължават живота. В процеса на тренировките се освобождава повече от хормона на растежа, а неговото производство рязко се намалява след 30-годишна възраст.

Сексът е приятен и отличен помощник

По време на половия акт в организма се изработват ендорфини – т.нар. хормони на щастието. Те способстват за укрепването на имунната система. Човекът, който 2 пъти седмично прави секс, на 60 изглежда с 14 години по-млад от връстниците си.

Мислете положително, гонете лошите мисли!

Лекарите са категорични: оптимистите живеят много по-дълго в сравнение с песимистите, а и позитивният подход към нещата помага да се преодоляват трудностите в ежедневието. Старайте се да получавате повече положителни емоции!  От време на време си позволявайте дори неразумни удоволствия: голямо парче калорична торта, купон до късно през нощта, танци “до припадък” и т.н. – всичко това също помага да живеем дълго.

Спете в прохладна стая! 

Тези, които спят на температура 17-18 градуса, се чувстват по-отпочинали и работоспособни на сутринта – обмяната на веществата и появата на възрастовите изменения зависят от температурата на околната среда.