Хлебарки Ком – хлебарки, унищожаване на хлебарки, пръскане против хлебарки

2
Добави коментар
stdio
stdio

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ. . .Когато видите една хлебарка, това означава че:
А) Има още около 8000, които не виждате
Б) Популацията им е толкова голяма, че вече не могат да се побират в местата, в които са се заселили!

Повече за хлебарките:
Хлебарките са едни от най-старите същества на Земята. Вкаменености са открити на внедрени в скали с възраст 250 милиона години. В днешни дни те предпочитат по-топъл климат, ако климата е студен, предпочитат да живеят в жилищни сгради. Проучване през 1993 година показва, че 80% от административните сгради са пълни с хлебарки и повече от 60% от болниците също имат този проблем.
Хлебарките обичат:да са прикрити,добра температура, храна и влага, компания.
Всички хлебарки избягват дневна светлина и се крият в пукнатини и помеждутъци в стените. Те ядат почти всичко, включително картон и излизат обикновено при зазоряване или рано вечер. Живеят при температури между 20-35 градуса целзий. Имат нужда от вода. Стоят заедно в групи. Най-често може да се намерят в баните или тоалетните, например: зад готварски печки, в кофите за пране, зад шкафове, под белещ се тапет, и др. Придвижват се по въздухопроводи и тръби. Жилищните блокове са особено податливи на тези насекоми поради леснотата, с която хлебарките се предвижват вътре в сградата. Самият дизайн на сградата спомага за разпространението на хлебарки.
Една хлебарка живее около 200 дни и снася между 160-240 яйца. Всяка женска хлебарка може да произведе до 240 малки хлебарки. яйцата се излюпват за около 28-30 дена, а малките се развиват напълно в рамките на 40-125 дена. Нови хлебарки може да продължават да се развиват 4 МЕСЕЦА след последните снесени яйца! Казано по друг начин – Ако унищожите последната женска хлебарка, веднага след като е снесла яйцата си, в следващите 40 дена до 4 месеца, все още ще виждате хлебарки, излюпени от тази, която сте убили.

Рисковете:
Освен неприятната гледка на хлебарки из цялата Ви къща или офис, те са преносители и на опасни болести като дезинтерия, салмонела, гастроентиритис, тиф и полиомиелит, астма и подобни на нея заболявания.
Тяхната диета е доста разнообразна и включва ферментиращи вещества, отпадъци от замърсени септични канали, коса, кожа, тапети, както и храната, която ние ядем. В допълнение на всичко това и храната може да бъде пропита с характерната миризма на хлебарки, предизвикана от нейните пипала и секреционни вещества или от умрели инсекти.

Допускани грешки:
Когато ги обработвате собственоръчно в дома и офиса с недоказани препарати и продукти, Вие не можете да постигнете пълно унищожаване на хлебарките, а само ги разпръсквате. Тези хлебарки, които убиете остават малки разлагащи се тела във Вашите шкафове, стени, по рафтове, в храната и др. Горчивата истина е, че в действителност не сте унищожили всички хлебарки, а сте създали резистенти буболечки и алергени, разпространяващи се под формата на части от умрели буболечки.

Какво можете да направите?

Не рискувайте своето здраве, не е необходимо да търпите хлебарки във Вашия дом или офис, тази напаст може да бъде унищожена!
Доверете се и се свържете със специалистите от ХЛЕБАРКИ.COM за ефективното и безопасно за здравето унищожение на всяка една хлебарка!

Роля на специалистите от Hlebarki.com

Инспекция на помещенията:

да се определи стадия на развитие на популацията, развъдните им райони, както и основни източници на храна.

1.Обработване на критични райони с безвредни средства, разработени от водещи компании, специализирани в борбата с насекомите.
2.Контролиране на популацията чрез система от скрити капани за ефективно унищожаване на хлебарки, без влияние върху ежедневието Ви, а в същото време оказващи постоянен контрол върху популацията на хлебарките.

Предлагане на специализирани консултантски услуги за предотвратяване появата на бъдещи популации и окончателното унищожение на хлебарките във Вашия дом.