Вещите в дома, които излъчват негативна енергия

4
Добави коментар

 Домът е проекция на душата и тялото. Всичко, което се намира в него, по един или друг начин е свързано с подсъзнанието, желанията и бъдещето ни. За съжаление, обаче, не всички вещи в дома ни носят положителен заряд. Направете малка ревизия на жилището си и без колебание се отървете от вещите, които излъчват негативна енергия.

Стари, закъсани и захабени дрехи/обувки

Милите на сърцето ни чехлички от преди 20 години…След като обувката се е скъсала или протъркала от носене, изхвърлете я! Същото се отнася и за вещите. Не превръщайте дома си в склад за стари, захабени неща. Всичко това привлича негативна енергия и може да предизвика дори бедност. Специалистите по фън-шуй смятат, че старите вещи са способни да променят живота на хората, да попречат на нормалния метаболисъм и да предизвикат стрес и безпокойство. Разбира се, не е необходимо да изхвърляте всичко, но да направите малка чистка на шкафовете и гардеробите никога не е излишно.

Захабена, леко зачупена посуда

Посудата е отделна тема на разговор. За съжаление, такъв е манталитета на повечето хора – съжаляват, че ползват старата, но да извадят новата им е жал. Събират красивите съдове във витринките на секциите си, а захабените ползват всеки ден. И всеки ден се чудят защо им се случват неприятни случки, било в областта на здравето, било в личния живот. А обяснението е много просто – пукнатините в съдовете предизвикват негативна енергия. И това съвсем не е мистицизъм. Посудата символизира семейството, уюта, комфорта и богатството. И ако тя е захабена, хората подсъзнателно се настройват на „тъжна вълна“ и привличат неудачите. Няма нужда да пазите като зениците на очите си новите сервизи в кашончетата им или из шкафовете – извадете ги и ги ползвайте! Сами ще се убедите колко добре ще се почувствате.

Увивни растения

Зелените растения в дома са хубаво нещо, но не и увивните. Те привличат различни заболявания. Въпреки това, ако растението се намира от външната страна на къщата, то ще защити дома от „лоши очи“ и неприятности. Извадете увивните, зелени „питомци“ извън къщата, така ще бъдете уверени в своята „защита“.

Сух папур/тръстика и клонки

Много домакини обичат да украсяват дома си с папур и житни стръкове. Но нашите предци са вярвали, че това може да предизвика катастрофа. Съществува огромно разнообразие от растение, с които бихте могли да декорирате жилището си. Сухите цветя излъчват положителна енергия, облекчават болестите и даряват с добро настроение. Сменете папура с бегонии, а иглолистни клонки внасяйте в дома си само по време на зимните празници – така ще внесете хармония в живота си.

Това е само малка статия по отношение на енергията в дома. Вие можете и сами да определите кои вещи са Ви ненужни. Разгледайте предметите в жилището си, ако някой от тях Ви носи хубави спомени, предизвиква у Вас усмивка и добро настроение – оставете го, той Ви зарежда с положителна енергия. И обратно, ако нещо Ви кара да се мръщите, извиква неясно чувство на тревога или тъга – просто го изхърлете! Всичко това ще Ви помогне да се избавите от негативната енергия и ще допринесе за хубавите моменти в живота Ви.