Най-красивите места в света за наблюдение на залез! – тема за Светът – Idi.bg

113
Добави коментар
hexemexe
hexemexe

 Безспорно едно от най-чистите и прекрасни неща в живота е да съблюдаваме залеза с някой любим човек до нас и да благодарим на Всевишния, че ни е дарил със сетива, за да се докоснем до съвършенството. Ето защо днес съм избрала да ви заведа на едни от най-добрите места за наблюдение на залези в света. Ако не можете да ги посетите, то поне можете да помечтаете отново…

 

10. Sentosa Island. Това е малък остров близо до крайбрежието на Сингапур. Тук съчетанието между дузина петролни рафинерии и обагрящото се в златисто-оранжево слънце е поразително. Цветна феерия, която може дори да ви заслепи.

 

9. Бреговете на красивото Рио де Жанейро винаги попадат в една или друга класация. Ето ги и тук или по-точно плажът Ипанема и убийствената гледка, която може да ви предложи по време на залез слънце. Няма нищо по-хубаво от това след работа да се отбиете тук, да пиете чаша ароматно кафе и да релаксирате, докато се любувате на красивия залез.

8. Накъде и без Малдивите. Каквото и да напиша за тях, ще е малко. Базкрайни плажове, кристални води, преливащи в небесната синева. Без съмнение Малдивите са едно божествено място за наблюдение на залеза.

7.Ето и следващият стар познайник в няколко подред класации – Кейп Таун. Няма нищо по-успокояващо от това да се отдатете на дълга лежерна почивка на някой от многобройните плажове на Кейпа. Тук витае някакво чувство за безкрайност, сякаш е края на света…

6. Ето го и Големия каньон в Аризона. Залезът тук е спиращ дъха. Няма нищо по-красиво от това да наблюдавате как слънцето обагря в пурпурно и  златисто онези застинали във времето скали.

5.Величествените пирамиди са едно от нещата, които човек трябва да види през живота си. И несъмнено ще усети тайнствеността, която витае около тях от векове насам. А това, както и впечатляващия залез са нещо изумително в изпепелчващата пустиня.

 

 

 

4. Представете си гледката на залязващо африканско слънце на фона на стадо елени в националния парк Серенгети. Не можете, нали? Много малко хора са имали щастието да наблюдават залеза именно от там, заслужава си!

 

3. От Африка се отправяме към Индия и добре познатия дворец на любовта Тадж Махал. Няма друга гледка на залязващо слънце над храм на любовта както там. Слънцето бавно отстъпва място на луната и нейните братя и сестри звездите. Гледката на пурпурното небе и силуета на Тадж Махал окъпан в златисти нюанси са невероятно изживяване!

2. Ето и нещо съвсем близо до нас. Санторини. Божествения остров се смята, че предлага най-зашеметяващата гледка на залязващо слънце. Има едно специално място на север, в селото Ойа, което открива спираща дъха гледка – малкият  остров Йос в далечината, старинен фар в морето и залязващото кълбо…

1. Ето го и него, победителят в класацията за най-добрите места в света, където да наблюдавате най-зашеметяващите залези.  Намира се в Калифорния, по-точно Санта Моника. Представете си огромни вълни, които с трясък се разбиват на брега, а Тихият океан постепенно прегръща в обятията си парещото слънце, за да създадат най-впечатляващата гледка!

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 9312 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност