Лицеви упражнения против бръчки и отпусната кожа

2
Добави коментар

За намаляване бръчките по челото

С върха на пръстите се извършват леки галещи движения от средата на челото към слепоочията. Този своеобразен масаж действа и успокояващо.

При преумора на очите

Със средните пръсти на двете ръце се притискат точките в очните кухини, в основата на носа, в продължение на няколко секунди. След това с възглавничките на пръстите се извършват нежни кръгови движения по слепоочията.

Кое ни състарява

– цигареният дим (активното и пасивно пушене)
– злоупотребата с алкохол
– продължителният стрес
– недостатъчният сън
– студът
– слънцето (продължителните слънчеви бани и неизползването на слънцезащитни препарати)
– сухият въздух в отоплените помещения
– вредните вещества от околната среда
– агресивните средства за почистване на кожата и неподходящата козметика за поддържането й
– недостатъчната физическа активност и заседналият живот
– проблемите с храносмилането
– неправилният хранителен режим (особено отсъствието на витамините А, В, С и Е, както и на фолиевата киселина, прекомерно солената или сладка храна).

Профилактика на торбичките под очите

Оформете с показалците и палците на двете ръце полукръгове около очите. За целта поставете показалците под веждите, а палците – на около 2 сантиметра под очите. Внимателно раздалечавайте пръстите нагоре и надолу и премигнете няколко пъти, преодолявайки съпротивата при натиска на пръстите. След кратка почивка повторете упражнението.

Против бръчките над горната устна

Отворете леко уста и свийте устните навътре. Със средния пръст извършвайте малки енергични кръгови движения около устата.

Против увиснали ъгълчета на устата

Изговорете високо гласните А, Е, И, О, У, като подсилвате артикулацията. Удължавайте всяка гласна дотогава, докато се наложи отново да поемете въздух.

Против двойна брадичка

Седнете в изправено положение. Поставете юмрука си под брадичката. Отворете долната челюст, преодолявайки съпротивата на юмрука. Задръжте така около 5 секунди. Отпуснете челюстта и повторете.

За опъната кожа на бузите

Поемете дълбоко въздух и надуйте бузите. С пръстите леко потупвайте по страните и брадичката, като при това бавно изпускате въздуха. Повторете няколко пъти.

Мили дами, горепосочените упражнения не са магически. 🙂 Ефектът не е видим след един или два опита…но ако сте постоянни и практикувате гимнастиката в продължение на 10 дни, сами ще се убедите колко резултатни и ефективни са те. 🙂

И не забравяйте – бягането е единственият спорт, при който се натоварват абсолютно всички мускули на тялото, включително и тези на лицето!