Храните за “Протеинова диета”

90
Добави коментар
TodorChristov
TodorChristov

Брой посетители за този материал:
1,949

Протеиновата диета

е станала една от най-популярните диети тези дни. Идеята зад това е проста, без значение какви са вашите цели, всички ще могат да се възползват от ядене на високо протеинни храни и консумиране на високо протеинови храни. Независимо дали целта ви е да бъде увеличена мускулната маса, тегло или да загубите тегло чрез загуба на мазнини. Въпросът е обаче, как да подходите, как да си индивидуализирате хранителния план и т.н. Книгата на моят колега Дюкан“Как да отслабнем завинаги?” е поредната комерсиална бомба, хвърлена в публичното пространство, след двете книги на Майкъл Търмам, от “Пълна Промяна” – “Преобразете телата си”.

Има много причини, поради които протеиновата диета е една от единствените видове диети, които могат да бъдат ефективни за толкова много различни хора с толкова много различни цели. Въпреки това, в зависимост от вашата цел (загуба на тегло, увеличаване на тегло, натрупване на чиста мускулна маса и т.н.) ще се наложи да бъдат направени малко промени от мен. Защото именно това индивидуализиране на протеиновата диета е разковничето и ключът към вашето здраве преди всичко и пътят към успеха!

Идеалните храни за Протеинова Диета

Вашето тяло се нуждае от протеини. Протеинът е градивен елемент на мускулите ни! Протеинова диета с високо протеинови храни е изключително важно за всеки, който търси увеличаване на мускулната маса или просто се стреми да изгради мускули. Без достатъчно протеин в организма мускулната маса няма да се увеличи. Това ви го гарантирам! Храните богати на протеин са:

# Птичето месо – от кокошка, пуйка, гъска, пъдпъдък, щраус; Пилешко месо

# Червеното месо – телешко (богато на карнитин и креатин), агнешкото, свинското; Телешко месо

# Рибата – най-перфектни за консумация са сьомга, тон, мерлуза, хек, треска, акула, скумрия; Риба

# Яйчните белтъци и в по-малка степен жълтъци; Яйца

# Протеиновите изолати от суроватъчен, млечен, соев и яйчен произход; Протеини

# MRP – Протеините – хит в САЩ и навсякъде, където се води здравослвен начин на живот. Това са готови протеинови пудри, които вече и аз приемам и предлагам на мои фитнес клиенти. Съдържат висококласен протеин, фибри, полезни мазнини и нисък индекс на въглехидратите!

Има и други протеинови храни. Но те пък са комплексни – имат и протеин и въглехидрати. Такива са овесените ядки, грах, ориз и други.

Защо все пак може да се прилага протеинова диета?

Защото и аз съм на протеинова диета! Но така индивидуализирана, че знам от сега някои основни неща – няма да вдигна нивата на урея, креатинин, няма да натрупвам кето тела, заради увеличения протеинов прием, няма да изпадам в депресия, ще храня мозъка и мускулите и т.н. Топя излишните мазнини, тренирам разумно и махам “шлаката” от кръвта си и изглеждам релефен: Доказателството за готовността ми и реален “продукт” на протеинова диета.

Ще проработи ли Протеиновата диета и при мен?

Естествено! Стига протеиновата диета да бъде индивидуализирана и съобразена със вашето моментно състояние и здравословен статус. Целта също. Липсата на конкретна индивидуализация в книгите на Дюкан и Търмън е обяснима – те не могат да обхванат в една книга трите констуционални типа тела. Айде, Търмън е описал това, но следващият жесток пропуск е индивидуализирането на диетата – за какъв пол говорим, за каква активност на фитнес клиента става дума. Всички индекси: пол, височина в см, навършени години, активност, моментно тегло и някои други определят вашият BMI – Basic Metabolic Index. Той е необходим, за да се определи вашият калориен минимум, под който не трябва да падате. Защото това са калориите, нужни да поддържате органи като сърце и мозък в изправност. Знаете сами, какво е нервната ни система, хормоните, сърцето – най-важният елемент за нашето здраве “от вътре”.

Как разрешавам рисковете на Протеиновата диета?

Рисковете вече са ви ясни! Но как могат да бъдат прескочени? Като вникна в режима. Преди всичко обяснявам защо един хранителен план е индивидуален! Разглеждам диетата под всякакви ъгли, дори през погледа на фитнес клиента.

# солта – манипулирайки нея, манипулираме и скоростта на обмяна на веществата. Натриево – калиевата помпа, която с активен транспорт на веществата внася и изнася макро и микро нутриенти, се повлиява от количеството натрий или калий в кръвта. Натриевият хлорид или калиевия са двата типа сол, предлагани на пазара. Концентрацията на тези две соли (като съединения) и най-вече на техните йони (натрий и калий) определя статуса на пермеабилитет на клатъчната мембрана, дали ще задържаме подкожна вода и т.н. Калият пък е важен за сърцето!

# водата – винаги е добре да се знае кога да се пие повече, кога по-малко! Чрез водата се изгвърлят токсините и се “отмива” мазнината от тялото. Представете си че попадате във авто-мивка и четките минават през вас. Така става и в кръвта и в междутъканното пространство.

# фибрите – ако ги няма, ще си докараме сериозни проблеми. Мисля, че това е липсващ елемент във въпросните 10 дена от Дюкан! Много, много груба грешка. Цяла книга за фибрите и нейният боготворен ефек излезе на пазара, а ние така лекомислено да ги пропускаме. Отсъствието им води до гастрит, язва, стомашни и ензимни проблеми.

# въглехидрати – защо те да отсъстват? За всичко има време и място! Тайната е в подхода.

Защо считам, че мога да ви помогна?

1) защото специално за вас написах безплатно книгата “Кои храни да изберем?”. Чрез нея плавно преминавате в желания и поръчан от вас хранителен план с изготвено уникално клиентско досие. Създадох за вас “Как да тренираме правилно?”. Също така имате и златна възможност да закупите от мен хранителни добавки с индивидуализиран анкетен план. Книгата ми “Как да свалим размери за 7 дена?” е друг подход за разнообразяване на диетата и ключ към радикална промяна във физиката ви. А новите ми преходни и безплатни диети за прочистване на организма, за витаминна атака и продължаване на полезните хранителни навици, са допълнителен колорит към моите услуги.

2) защото считам, че знам и мога!

Храните за “Протеинова диета” 4.57/5 (91.43%) 7 гласа