Доц. д-р Мирослава Кадурина: Ще излязат проблеми с ботокса

4
Добави коментар
archangel
archangel

На кого да се доверим за ботокс и пилинг – Историята на Алена „На 13 октомври 2007 г. след като се върнах от Германия, понеже пушех активно тогава, в козметичен салон ми предложиха да ми направят т.нар. „парна баня” и механично почистване – нещо, което ми беше известно, гледала съм как се прави, като дотогава никога не бях влизала в козметичен салон освен за прическа и маникюр.

Първият ми ужас беше, когато козметичката реши да отвори белег от стара бенка. Казах й, че е стара бенка, гладка кожа – две години, след като я отвори това беше малка раничка, която аз си знам как съм заличавала. Слава богу, мина ми.

След парната баня козметичката взе ампулка или спринцовка, нямам представа, и започна да пръска върху кожата ми. И понеже, за съжаление, имам много висок праг на търпимост на болка, първите две минути стоях кротко – щипе, пари жестоко, обаче аз си мълча. В един момент не издържах и казах, че страшно ми пари. Междувременно до козметичката стои дерматолог, който казва То така трябва, лицето е чувствително след такава процедура, още повече, че ви е за първи път.

Прибирам се вкъщи, намазана  обилно с кремове. Четири часа след това ми беше казано да ги махна с лосион. Тръгвам да ги свалям и с лосиона пада кожата ми. Поду ми се десния клепач, челото ми изглеждаше все едно съм залепила ютия. Обаждам им се, казаха ми да отида на следващия ден. Отивам и ми се казва: Това не може да е от нас. До ден днешен аз не знам какво беше това, което ми се впръска в лицето“.

Коментарът на доц. д-р Мирослава Кадурина, ръководител на Клиниката по дерматология във Военно-медицинска академия

„Проблемът е, че са ви направили пилинг, най-вероятно с плодови киселини, който по принцип води до сваляне на горната част на епидермиса, и при който това е относително нормална реакция, но вие вероятно сте получили по-тежка.

Има проблем – това е една лавина, която се отприщи преди дни с проблема за бюста и която, трябва да предупредя, ще се върти оттук-нататък. Ще излязат проблеми с ботокса – това е начин, чрез който се парализират мускулите на лицето. От години той не е регистриран в България. Регистрира се преди няколко месеца, официално.

Проблемите са два – много големи. Първият е, че в България няма законодателство, което да регламентира правото на хората, които са образовани и които са специалисти, за да извършват тази дейност.

Проблем е и балканският синдорм – шеф на известна фирма за филъри беше на визита у нас и той ме попита: Извинявайте, но кой кара жените в България да си правят такива големи устите, мъжете ли?“.

Какво споделиха зрители – виж коментарите им тук.