За жените, които не знаят какво искат…

6
Добави коментар
kiki_kd
kiki_kd

Преди време всички дами бурно се обединихме около темата „Няма нищо по-лошо от неориентиран мъж“. И то си е така – освен че са истинска напаст, се оказа, че този вид мъже са твърде много и на почти всяка жена й се е случвало да се занимава

с подобно чудо на природата. Само че, след известни размишления и изслушани редица истории, почерпени от реалния живот, ни застигна изводът, че сред нас жените се срещат не по-рядко подобни случаи. Все пак няма да е зле да приемем критиката – тя е градивна и е признак на самочувствие да си признаем грешките.

Ето на какви истории се натъкнах: Двама души, влюбени и отдадени един на друг, имащи вид на онези двойки, които ще са заедно „докато смъртта ги раздели“. Не се разделят и за миг, дори си пазаруват еднакви дрехи. След време се женят, създават общ дом, ражда им се детенце и всичко е като в приказка. Само че в един мрачен ден, на мъжът му се налага да замине за чужбина, за да издържа двете си съкровища и щом се връща… Щом се връща, заварва ледената физиономия на своята любима, която е открила „любовта на живота си“, новата любов, този път истинската (поне според нея). И всичко, което са градили с години, рухва в краката им и Тя, любимата жена, погазва дори прахта на предишната вечна любов. В такава ситуация, мили дами, един мъж не страда по-малко от една жена. Дори напротив, за него може да е много по-жестоко, защото той трябва да бъде мъж в обществото, да прикрива мъката си и сам да се справи със спомените от миналото и с мисълта, че неговото момиче не е негово, а огромната им любов е била сладка и жестока илюзия. Не че на нас не ни е тежко, но сякаш роненето на сълзи и часовете разговори с приятелки и роднини, които ни изслушват и подкрепят, поне малко помагат.

Или друг сюжет – Момче и момиче. Истински влюбени. Само че когато тя се почерпи сред приятелки и засече погледа на красив младеж, който я желае, за няколко часа забравя любовта си и се отдава на диви сексуални игри с непознатия. И още по-лошо – той може да й е добре познат и тя да не е чак толкова зашеметена от пиенето. На следващата сутрин тя се разкайва, плаче, съжалява милиони пъти, осъзнава грешката си и така до следващия път.

Може би в момента се мръщите с мисълта в главата „Това са пълни глупости“ и това е добре за вас, защото може просто да не сте такава или да не искате да си признаете, че сте. Само че такива жени има! И за съжаление обикновено точно те попадат на добрите момчета.

Разбира се момичетата, които не знаят какво искат, не е задължително да нараняват само мъжете до тях. Те може да хленчат за какво ли не, да се държат така все едно светът е срещу тях и да се опитват да намират извинение за несгодите си винаги в обстоятелствата, но не е в себе си. Също като неориентираните мъже, се лутат от една работа на друга, решават да започнат някоя връзка, но после се отказват и така все има нещо, което не им е наред.

Защото според тях винаги може да е нещо по-добро. Те винаги намират извинение за сменящото им се мнение и не осъзнават как размотават всички около тях. Не осъзнават или по-точно не си го признават, защото според тях ако нещо не се каже на висок глас, то не съществува. По-добре е да премълчават очевидни истини и със собствените си убедителни думи да представят ситуацията такава, каквато искат да изглежда в очите на другите. Накрая дори самите те започват да си вярват, но поне се чувстват доволни от собствената си правота. Не че някой е застрахован от попадне в такава ситуация, да е объркан и да не е наясно със себе си, но проблемът е, че при някои жени това си е начин на живот. Проблем за тях и за всички около тях!

Къде се корени първопричината? Най-вече в семейството. Обикновено тези жени са били глезлите на мама и татко и са пораствали с мисълта, че са прекрасни, способни и най-вече много беззащитни. Винаги трябва да има кой да е около тях и кой да се съобразява, а когато поискат нещо ново, веднага да има някой да задоволи прищевките им. Иначе избухват в сълзи и проклинат света около тях. Именно затова най-често жертви на тези момичета стават половинките им – мъжете, които се влюбят в тях и създадените отношения търпят всички последствия от тяхната неориентираност – от избора на дрехи, през ресторанта, където ще вечерят, до несигурността им с кой искат да водят връзка и с кой не.

Така че мили момичета, ако разпознавате някои от тези качества в себе си, не се мъчете да избягате от действителността и да кажете уверено „Аз не съм такава“. Просто поработете върху себе си – ако човек има някакви недостатъци, единствената пречка да не ги преодолее е, ако не може да си ги признае.

Запомнете, че свестните мъже харесват жени, които знаят какво искат и го постигат без да мърморят! Те харесват нежните жени, а не прекалените глезли и обичат да са опора на жената, а не неин регулировчик дори на правите улици. Ако винаги знаете какво искате, то ще будите уважение и никой свестен мъж няма да иска да ви изпусне.

А за да намерите своя мъж на място, преди всичко трябва да сте жена на място!

03.09.2007/Деси Великова