Вярно ли е или не?

4
Добави коментар

Депутат от ГЕРБ използва телефона, за да спре репортаж за свой познат и тутакси бе принуден да подаде оставка от три високи поста. Принципност ли е това от страна на управляващата партия или вътрешно партийна саморазправа? – питаше се гражданството. Все пак министър-председателят Бойко Борисов каза, че ГЕРБ не влияе на медиите. В „подкрепа” на това негово твърдение чухме как той лично е позвънил в Нова телевизия с молба да излъчат репортажа, спрян от вече изключения ГЕРБ-овец! Ето част от разговора, излъчен тази сутрин по bTV:

Бойко Борисов:… „аз ги помолих не само да излъчат материала, а и да кажат, че се е месил в тяхната работа…
Водещ: А те питаха ли Ви дали може да се излъчи?
Бойко Борисов: Не са ме питали, те само ме информираха. Така че ето това е разликата между ГЕРБ и останалите политически партии.

За едни може – за други – оставки – това ли е новата кадрова линия на ГЕРБ? Всичко започва от Бойко Борисов и всичко свършва с неговото знание:

„От нито едно действие на нашите депутати не е възникнало вредно последствие. Лично съм се намесил и съм отстранил проблема.”

В партията ври и кипи, но нищо не излиза все още на повърхността. Членове на ГЕРБ, заемащи различни длъжности и постове във властите са сковани от страх и избягват да говорят с журналисти научи сайтът „Хроники” от свои източници.

Имало лагери на Искра Фидосова, на Цветанов, на Борисов, но всички били за Борисов, поне официално.

Членове на ГЕРБ имали чувството че са следени, че се докладва за тях на Цветанов и Борисов, внимавало се кой с кого говори и се среща. Официално последната дума имал премиерът Бойко Борисов, но той така смятал – призна човек от ГЕРБ. Гербаджиите били стресирани от разправата с кмета на Сливен, отстраняването на Райна Манджукова от Агенцията за българите в чужбина с мотив, че била говорила срещу държавата. Министърът без портфейл Божидар Димитров, който правеше доскоро впечатление на авторитетен мъж, се разтрепера от гнева на Борисов и се извини унизително публично за нещо, за което не се налагаше.

Случаят с изключената от ГЕРБ общинска съветничка Дани Каназирева също поддържал стреса на ГЕРБаджиите.

Разцепление, саморазправа, какво се случва в управляващата партия? Страхът пречи на потърпевшите да говорят.

Всички помним фалстарта в парламента, когато в медиите бе изнесено, че кантората на Искра Фидосова направила фалшива сделка с имоти, в които за зла участ се оказа замесено името на Валентин Златев. И на Фидосова й се размина! Тя си знае как, тя е наясно и на каква цена. Същественото е, че никой не я закачи с пръст, въпреки публикациите по темата.

„Като в „Big Brodher” сме – призна член на ГЕРБ. – Не знаеш кой те следи, кой те слуша, пред кого говориш и къде ще се чуе. Още със събуждането започваш да внимаваш, да мълчиш и да слушаш и забравяш – напрежението е огромно. Вярно е, че ни дисциплинират – ако нещо стане – къде отиваш? Никъде – всички врати ще се затворят пред теб!

В друга ситуация ще ти пратят Кушлев, ДАНС, данъчна проверка, полиция – ще те разсипят за едното нищо, само, за да мълчиш. Има си някакъв елит, но той не е толкова известен – като при масоните сме.

Чули сме, че горе всеки копае своята нива, но кой с кого е, как и докога – тук не трябва да се греши. Има интриги, има и бърза разправа. Ако се правиш на луд – минаваш, ако – не, гориш.”

Вярно ли е, или не?

Днес премиерът Бойко Борисов даде интервю в сутрешното предаване на bTV. Ето какво каза той пред водещите Ани Цолова и Виктор Николаев:

Тъй рече Бойко Борисов

/със съкращения/