7 прекрасни цветови комбинации за трапезарията

48
Добави коментар
lucynda
lucynda

12.07.2010 г.

Вижте няколко прекрасни цветови комбинации за трапезарията, където мебелите и дизайнът се съчетават успешно, за да се създаде едно комфортно и стилно място за хранене.

1. Брилянтни кафяви тонове

Гланцовото покритие прави тези стени в шоколадово да изглеждат изключително драматично. Нежните цветове на столовете, подовата настилка и завесите балансират наситените шоколадови нюанси на стените.

2. Ярко и комфортно

  

Обзавеждането в тази трапезария отразява привързаността на собствениците към френския провинциален стил. Жълтият тапет с едва забележима карирана шарка допринася за топлото излъчване на помещението. В горната част на стените е създаден акцентен фриз с флорални мотиви. В стаята е разположен и рустикален чамов скрин, върху който е поставена колекция от порцеланови съдове. Избрана е издръжлива подова настилка от морска трева, която също подчертава дизайна.

3. Вдъхновение от Маракеш

  

В тази трапезария е окачен полилей, направен от частите на стар двигател на самолет, а стенописът на заден план изобразява древен пустинен пейзаж. Настилката в помещението се отличава със семплия си дизайн и акцентен мотив, създаден от разнородни керамични плочки в какаово. 4. Истински цветове

  

Неочакваната комбинация от цветове, мотиви и текстури превръща тази трапезария в луксозно, но в същото време жизнерадостно помещение. Богато украсеният златисто-оранжев тапет е балансиран с графичните шарки на тапицерията, изпълнените с живот произведения на изкуството и драматичните копринени завеси. Всички те са в еднакво ярки нюанси и отразяват смесената и разностранна чувствителност на собственика. 5. Покривките в дизайна

  

Изрисуваните по поръчка копринени тапети създават прекрасен фон за английските антични мебели. Сходните зелени нюанси върху дървените елементи на мебелите и върху тапетите се отразяват в сребристото покритие на тавана. Копринените калъфки на мебелите пък балансират официалния стил на стаята. В покривките харесвам това, че могат при необходимост да се сменят или махат. Можете да сложите копринени покривки за лятото, а през зимата да ги свалите, за да добавите от червените тонове на вълнената тапицерия, споделя своята тайна дизайнерът Джо Минтън. 6. Черно и бяло   

Когато собственикът е закупил тези добре запазени антични мебели, незабавно е нанесъл върху тях слой лак, за да запази натуралния им старинен вид. Боядисаният изцяло в черно полилей е окачен точно над масата за хранене, чийто плот е оцветен с млечнобяло. Паркетът, стените и таванът са в един и същ нюанс, като по този начин се отваря визуално пространството в помещението.

7. Ярък стил

Ключът за създаване на дизайн, съчетаващ големи шарки, като тези на тапетите, е да добавите други елементи, които да не се конкурират взаимно. Можете да постигнете това като изберете предмети в сходни цветове. Килимът например съдържа златистия цвят на тапетите,  но геометричните шарки са с омекотен дизайн, който се съчетава добре с дизайна на стените.