10 неща за марихуаната ,които не знаете

5
Добави коментар
biliana
biliana

Една от най-спорните наркотични вещества, за чието узаконяване и декриминализация често се обсъжда има доста интересна история. Ето няколко факти, които вероятно не сте знаели.

1. Напълно е невъзможно да се предозирате с трева. Необходими са около 800 джойнта, за да се умре от ‘препушване „, но и тогава смъртта произтичаща от отравяне с въглероден оксид, а не от предозиране с ТХЦ. Или с други думи, за разлика от алкохола или цигарите, никой не е умрял от Ганджа.

2. Мексико и Парагвай са най-големи производители на марихуана в света.

3. Забелязана е, че се използва като лекарство в Китай още през 2737г. преди нашата ера за облекчаване на болката. Използвана е още в античността от индийците, китайците, от асирийците, както и от народите на Южна Америка.

4. Джордж Вашингтон и Томас Джеферсън посадили цели плантации с канабис.

5. Марихуана изцяло или частично (за медицински и лични цели) е декриминализирана в: Аржентина, Холандия, Испания, Чехия (позволено е притежание на до 15 грама за лична употреба. Продажбата е забранена), Австралия (в някои страни), Венецуела , Канада (за медицински цели), Еквадор, Ямайка, Чили, Финландия, Колумбия и Португалия.

6. С ТХЦ са богати само сухи листа от женското растение.

7. Марихуаната е използвана като серум на истината от страна на американското правителство по време на Втората световна война.

8. Най-големият регистриран джойнт на света имал 100 грама марихуана.

9. Напълно противно на клипове на ‘Животът е моя филм „, марихуаната не насърчава насилие. Всъщност директорът на Федералното бюро за наркотици Хари Анслингер пред Конгреса на САЩ през 1948г. има изявление, че марихуаната води до ненасилие и пацифизъм.

10. Декларацията за независимост на САЩ е била написана на хартия от марихуана.