Как да си изберем парфюм? – Няколко полезни съвета

1
Добави коментар

Хората са създавали парфюми още преди векове. Древните египтяни са ги използвали при религиозни церемонии и любовни приготовления. 

В съвременното общество, парфюмът се е превърнал в неделима част от ежедневието. Той е един от най-луксозните и чувствени аксесоари за всяка жена или мъж. Откроява човека като личност, подчертава индивидуалността и е мощен афродизиак.

Няколко съвети как да изберем подходящия за нас парфюм:

Ароматът се задържа по-дълго на хора с мазна кожа.                 

Мазната кожа има повече естествени овлажнители, които се смесват с парфюма и го задържат за по-дълго. Сухата буквално го попива. Затова, на хора с такава кожа се препоръчва да използват лосион или крем за тяло преди да се напарфюмират. Така ароматът се запазва по-дълго.

Парфюмът стои по различен начин на всяка кожа. Така, че не купувайте парфюм, който сте харесали върху Ваш познат, без да го пробвате на себе си. За да усетите истинския му аромат го тествайте върху кожата си, а не на хартия или по уханието капачката. Получите ли зачервяване, това е знак, че този парфюм не е подходящ за Вас.

Не пробвайте повече от два парфюма едновременно. В противен случай, обонятелните Ви рецептори ще се объркат и рискувате да купите нещо, което после може и да не Ви хареса. Най-добрият начин за освежаване на обонянието е да помиришете кафе. В повечето парфюмерийни магазини ще Ви предложат.

Не купувайте евтини имитации и фалшификати на маркови парфюми, за да спестите няколко лева. Освен, че са нетрайни и ароматът им никога не може да се сравни с уханието на оригинала, те могат да са опасни за здравето Ви и да предизвикат алергична реакция.

Винаги, когато имате възможност, взимайте тестери. Те са идеален начин да разберете дали даден парфюм е подходящ за Вас.

И най-важното… изберете парфюм, който Ви харесва, а не този, който е модерен. В крайна сметка Вие ще го носите. 🙂

Ако вече имате утвърден и любим аромат, може да си направите удоволствието да го закупите онлайн.